Instellingen weergeven

BarokPagina 1 / 2


Barok

Barok

195 Gevonden artiesten
Het barokke tijdperk dateert uit de Renaissance en dateert van 1575 tot 1770, van de vroege barok tot ongeveer 1650, gevolgd door de hoge barokperiode tussen 1650 en 1720. De late barokperiode was van 1720 tot ongeveer 1770. Deze periode is ook bekend als Rococo duidt aan. De Italiaanse schilder Caravaggio wordt beschouwd als een van de grondleggers van de barok. Hij schilderde realistisch met sterke contrasten tussen licht en donker. Zijn modellen waren mensen van het volk.

Het barokke tijdperk was een tijdperk van pracht en praal. Het nam de duidelijk gearticuleerde kunst van de Renaissance over, maar overdreef alles. Kracht en rijkdom moesten getoond worden. Op de boerderij gaf je toe aan elke luxe, de eenvoudige mensen merkten het niet. Belangrijke kloosters, kerken en kastelen werden gebouwd in deze tijd. Stucwerk, gebogen sierelementen, cherubijnen en vooral veel goud waren kenmerken. Paleis Versailles nabij Parijs, de Dresden Zwinger of het Belvedere Paleis in Wenen zijn hiervan bekende voorbeelden. De prachtige kastelen omvatten ook barokke tuinen en parken.

Barokke schilders behoren tot de bekendste en belangrijkste schilders. Behalve Caravaggio in Italië worden de Spanjaard Diego Velazquez en Rubens en Rembrandt uit Nederland genoemd. Naast veel religieuze afbeeldingen werden ook landschappen en foto's uit het dagelijks leven geschilderd.

Pagina 1 / 2
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 25
       9500 Villach, Austria
   +43 4257 29415
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4257 29415 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos


               


(c) 2021 meisterdrucke.nl