Barok

Barok

205 Gevonden artiesten
Het barokke tijdperk dateert uit de Renaissance en dateert van 1575 tot 1770, van de vroege barok tot ongeveer 1650, gevolgd door de hoge barokperiode tussen 1650 en 1720. De late barokperiode was van 1720 tot ongeveer 1770. Deze periode is ook bekend als Rococo duidt aan. De Italiaanse schilder Caravaggio wordt beschouwd als een van de grondleggers van de barok. Hij schilderde realistisch met sterke contrasten tussen licht en donker. Zijn modellen waren mensen van het volk.

Het barokke tijdperk was een tijdperk van pracht en praal. Het nam de duidelijk gearticuleerde kunst van de Renaissance over, maar overdreef alles. Kracht en rijkdom moesten getoond worden. Op de boerderij gaf je toe aan elke luxe, de eenvoudige mensen merkten het niet. Belangrijke kloosters, kerken en kastelen werden gebouwd in deze tijd. Stucwerk, gebogen sierelementen, cherubijnen en vooral veel goud waren kenmerken. Paleis Versailles nabij Parijs, de Dresden Zwinger of het Belvedere Paleis in Wenen zijn hiervan bekende voorbeelden. De prachtige kastelen omvatten ook barokke tuinen en parken.

Barokke schilders behoren tot de bekendste en belangrijkste schilders. Behalve Caravaggio in Italië worden de Spanjaard Diego Velazquez en Rubens en Rembrandt uit Nederland genoemd. Naast veel religieuze afbeeldingen werden ook landschappen en foto's uit het dagelijks leven geschilderd.

Pagina 1 / 6
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl