Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Symboliek

Symboliek

37 Gevonden artiesten
Symboliek is zowel in de schilderkunst als in de beeldhouwkunst een bloeitijd, waarvan de bloeitijd aan het eind van de 19e eeuw lag. Het volgt in de tijd het tijdperk van realisme. Als een afbakening van deze stijl, werd de focus gelegd op diepere elementen van het leven. Terwijl het realisme een zo gedetailleerd mogelijk beeld van het leven en de samenleving wilde overbrengen, legden de symbolistische kunstenaars de nadruk op onderwerpen die niet meteen begrijpelijk zijn. Tegelijkertijd wilde men echter afzien van een transfiguratie van objecten of gevoelens, een benadering die kenmerkend is voor de Romantiek. In plaats daarvan impliceerde het begrip van symboliek dat dingen in de wereld een moeilijk te vinden kern hebben die onzichtbaar is voor het blote oog.

Als object voor het schilderij werden vaak oude of bijbelse motieven gebruikt. Daarnaast gaan veel werken over thema's als dood, droom of passie. Dit zijn onderwerpen die ongrijpbaar zijn en veel ruimte laten voor interpretatie.

Een van de belangrijkste kunstenaars van de symboliek is Mikhail Alexandrovich Wrubel uit Rusland, die leefde van 1856 tot 1910. De Zwitserse schilder Arnold Böcklin is ook een van de bekendste vertegenwoordigers van het kunsttijdperk. Böcklin leefde van 1827 tot 1901 en creëerde een van de belangrijkste werken van symboliek met de vijfdelige serie "Die Toteninsel".

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl