Symboliek

Symboliek

37 Gevonden artiesten
Symboliek is zowel in de schilderkunst als in de beeldhouwkunst een bloeitijd, waarvan de bloeitijd aan het eind van de 19e eeuw lag. Het volgt in de tijd het tijdperk van realisme. Als een afbakening van deze stijl, werd de focus gelegd op diepere elementen van het leven. Terwijl het realisme een zo gedetailleerd mogelijk beeld van het leven en de samenleving wilde overbrengen, legden de symbolistische kunstenaars de nadruk op onderwerpen die niet meteen begrijpelijk zijn. Tegelijkertijd wilde men echter afzien van een transfiguratie van objecten of gevoelens, een benadering die kenmerkend is voor de Romantiek. In plaats daarvan impliceerde het begrip van symboliek dat dingen in de wereld een moeilijk te vinden kern hebben die onzichtbaar is voor het blote oog.

Als object voor het schilderij werden vaak oude of bijbelse motieven gebruikt. Daarnaast gaan veel werken over thema's als dood, droom of passie. Dit zijn onderwerpen die ongrijpbaar zijn en veel ruimte laten voor interpretatie.

Een van de belangrijkste kunstenaars van de symboliek is Mikhail Alexandrovich Wrubel uit Rusland, die leefde van 1856 tot 1910. De Zwitserse schilder Arnold Böcklin is ook een van de bekendste vertegenwoordigers van het kunsttijdperk. Böcklin leefde van 1827 tot 1901 en creëerde een van de belangrijkste werken van symboliek met de vijfdelige serie "Die Toteninsel".

Pagina 1 / 2
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl