De vrouw in de golven door Gustave Courbet

De vrouw in de golven

(The Woman in the Waves)

Gustave Courbet

Naturalisme  ·  Vrouwelijk naakt  ·  Onze favorieten
De vrouw in de golven door Gustave Courbet
1868   ·  Öl auf Leinwand  ·  10.81 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 31682
   Toevoegen aan favorieten
0 Beoordelingen
Gustave Courbet is een van die schilders uit de 19e eeuw die een revolutie teweegbracht in de schilderkunst en een blijvende invloed uitoefende op de kunstenaars van de volgende generaties. Compromisloos als hij was, weigerde hij strikt zijn kunst te gebruiken in overeenstemming met de conventies en smaken van de massa. Courbet verachtte het elitaire academisch-symbolistische schilderij van zijn tijd. Hij zocht eerder naar een democratisch realistische schilderstijl, waarmee hij enerzijds de sensuele realiteit uitdrukte en anderzijds de onderliggende idealistische waarheid. Hiermee, en ook met zijn directe stijl van schilderen die de penseelstreek benadrukte, legde hij de basis voor het impressionistische schilderen.

Courbet eindigde "The Woman in the Waves" in 1868, precies in het midden van zijn realistische periode. Aan de andere kant, terwijl het esthetisch naar de toekomst kijkt, bevat het beeld ook traditionele elementen. De vrouw in het meer is onbeslist als motief. Het zou een eenvoudige vrouw van het volk kunnen zijn, waarmee Courbet zou hebben voldaan aan haar democratische en sociale aspect. Aan de andere kant heeft de figuur tegelijkertijd mythologische en romantische kenmerken, die de kunstenaar duidelijk maakt met het voorgestelde haar en de gemanierde pose. Het is het klassieke en tijdloze motief van een bader, waarnaar Courbet hier verwijst en zal nog steeds een kunstenaar na hem in dienst hebben, vooral Paul Cézanne en Pierre-Auguste Renoir.

Met het provocerende van het motief verzette Courbet zich opnieuw tegen de academische conventies van zijn tijd. De vrouw wordt op de voorgrond van de kamer geplaatst, waardoor ze de hele compositie beheerst. Ze springt in het oog van de toeschouwer en in de afzonderlijke delen van haar blote bovenlichaam, die de schilder op een provocerende manier blootlegt. Terwijl het gebogen hoofd en de dromerige blik haar verankeren in het rijk van de mythologie, zijn haar dikke borsten en haar okselhaar van deze wereld. De situatie is vergelijkbaar met de andere kamer- en beeldelementen. De sombere achtergrond en de verlichting van de voorgrond geven het landschap een opwindend drama, terwijl de weergave van het water en de golven getuigen van het detail van de realistische Courbet. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk

 Configuratie opslaan / vergelijken


  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Gustave Courbet
Latwerk Begrafenis bij Ornans, 1849-50 De geïsoleerde rots, ca.1862 De oorsprong van de wereld Julieta Courbet op tien-jarige leeftijd The Origin of the World, 1866 Vrouw in witte kousen, ca.1861 Portret van Charles Baudelaire (1821-67) 1847 Slaap, 1866 De vrouw met witte kousen Dorp onder de sneeuw Aan de rand van de klif De Ornans-vallei
Andere motieven uit de categorie Vrouwelijk naakt
Zwemmers onder bomen Liggende vrouw Naakt met een gestreepte deken, 1922 Liggende vrouwelijke act met gespreide benen The Blonde with Bare Breasts, 1878 Naakte vrouw op een bed Studie van een naakt Staand vrouwelijk naakt, 1912 Leda en de zwaan Ligfiets naakt Zittend naakt met een shirt Liggend vrouwelijk naakt Josephine Baker draagt haar beroemde bananenkostuum c.1927 Oranje sjaal The Birth of Venus, c.1485 (tempera op doek)
Staaltje van onze best verkochte werken
Amandelbloesem Liggende vrouw The Garden of Earthly Delights Naakt met een gestreepte deken, 1922 Briggate, Leeds, 1891 (olie op papier op doek gemonteerd) Liggende vrouwelijke act met gespreide benen Zittende vrouw met verhoogde knie De Japanse voetgangersbrug en de waterleliepool, Giverny cottage garden Dans in de Moulin de la Galette oktober The Taking of Christ Wilde papavers, dichtbij Argenteuil Night Parade of Hundred Demons

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Die Frau in den Wellen (AT) Die Frau in den Wellen (DE) Die Frau in den Wellen (CH) The Woman in the Waves (GB) The Woman in the Waves (US)
La donna tra le onde (IT) La femme dans les vagues (FR) La mujer en las olas (ES) Женщина в волнах (RU)
लहरों में स्त्री (HI) A mulher nas ondas (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Die Frau in den Wellen (AT) Die Frau in den Wellen (DE) Die Frau in den Wellen (CH) The Woman in the Waves (GB) The Woman in the Waves (US) La donna tra le onde (IT) La femme dans les vagues (FR) La mujer en las olas (ES) Женщина в волнах (RU) लहरों में स्त्री (HI) A mulher nas ondas (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl