Impressionisme

Impressionisme

100 Gevonden artiesten
De term 'impressionisme' gaat terug op het Latijnse woord 'impressio' en betekent 'impressie, sensatie'. De specifieke naam van de kunstbeweging was het schilderij "Impression - soleil levant" van Claude Monet. Het werd getoond in 1874 bij de eerste tentoonstelling van de nieuwe kunstbeweging in Parijs. Uit de titel van een kunstcriticus leidt de naam voor de hele stijl op een spottende manier. Desondanks namen de kunstenaars de term voor hun huidige op. In termen van tijd, werd het Impressionisme geregeld tussen 1860 en 1920.

Impressionistische kunstenaars begonnen aan een geheel nieuw pad van picturale representatie. Parallel aan de opkomst van fotografie leek de nauwgezette weergave van motieven niet langer significant. In plaats daarvan lag de focus op het communiceren van de atmosfeer, de subjectieve indruk en de lichtomstandigheden. Met deze klemtonen werd het impressionisme het startpunt voor modernistische schilderkunst.

De werken van deze stijl tonen willekeurige afbeeldingsfragmenten met het karakter van spontane snapshots. De motieven bestaan voornamelijk uit natuurlijke en stedelijke scènes. Het schilderen werd meestal buitenshuis gedaan, waarbij de kunstenaars het Alla prima schilderij gebruikten in plaats van het klassieke olieverfschilderij. Tegelijkertijd werd het kleurenpalet lichter en stralender. Kleuren werden naast elkaar geplaatst, waardoor een uniforme en levendige indruk wordt verkregen als ze van een afstand worden bekeken.

Uitgaande van Frankrijk, verspreidde de stijl zich door heel Europa. Significante impressionistische kunstenaars zijn onder meer Edouard Manet, Auguste Renoir, Edgar Degas, Auguste Rodin en Camille Pissarro. In Duitsland behoren Max Liebermann, Lovis Corinth en Max Slevogt tot de belangrijkste vertegenwoordigers van het impressionisme.

Pagina 1 / 3
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl