Post impressionisme

Post impressionisme

36 Gevonden artiesten
Zoals de naam al aangeeft, was het postimpressionisme gebaseerd op het impressionisme en is het beperkt tot de periode tussen 1880 en 1905. De naam werd echter een paar jaar later voor het eerst gebruikt door de Engelse kunstcriticus Roger Fry. Hij gebruikte het toen op een van zijn tentoonstellingen over dit onderwerp. Soms is er echter nog sprake van laat-impressionisme of postimpressionisme. De stijlen van synthetisme, cloisonisme en pointillisme maken ook deel uit van het postimpressionisme.

De kunstenaars van deze schilderstijl volgden grotendeels de grondslagen en opvattingen van het impressionisme, die de nadruk legden op spontaniteit, modernisme en virtuositeit, maar het uitbreiden met nieuwe ideeën over de volgorde en betekenis van de beelden. De werken moeten esthetisch zijn en de subjectieve gevoelens overbrengen die de kunstenaars ertoe bewogen hebben om hun foto's te maken. De toeschouwer moet aangemoedigd worden om de beelden met zijn zintuigen te ervaren en de betekenis van de reproductie van het geschilderde in zijn natuurlijke vorm is voor dit doel naar de achtergrond gebracht.

De zogenaamde 'School of Pont-Aven', een kunstenaarskolonie, waaronder een van de beroemdste vertegenwoordigers van het postimpressionisme, Paul Gauguin, had een grote invloed op het ontstaan en de ontwikkeling van het postimpressionisme. Verreweg de meest bekende vertegenwoordiger is echter Vincent Van Gogh, wiens werken, zoals het 'Portret van Dr. Gachet', recordprijzen bepaalden.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl