Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Post impressionisme

Post impressionisme

33 Gevonden artiesten
Zoals de naam al aangeeft, was het postimpressionisme gebaseerd op het impressionisme en is het beperkt tot de periode tussen 1880 en 1905. De naam werd echter een paar jaar later voor het eerst gebruikt door de Engelse kunstcriticus Roger Fry. Hij gebruikte het toen op een van zijn tentoonstellingen over dit onderwerp. Soms is er echter nog sprake van laat-impressionisme of postimpressionisme. De stijlen van synthetisme, cloisonisme en pointillisme maken ook deel uit van het postimpressionisme.

De kunstenaars van deze schilderstijl volgden grotendeels de grondslagen en opvattingen van het impressionisme, die de nadruk legden op spontaniteit, modernisme en virtuositeit, maar het uitbreiden met nieuwe ideeën over de volgorde en betekenis van de beelden. De werken moeten esthetisch zijn en de subjectieve gevoelens overbrengen die de kunstenaars ertoe bewogen hebben om hun foto's te maken. De toeschouwer moet aangemoedigd worden om de beelden met zijn zintuigen te ervaren en de betekenis van de reproductie van het geschilderde in zijn natuurlijke vorm is voor dit doel naar de achtergrond gebracht.

De zogenaamde 'School of Pont-Aven', een kunstenaarskolonie, waaronder een van de beroemdste vertegenwoordigers van het postimpressionisme, Paul Gauguin, had een grote invloed op het ontstaan en de ontwikkeling van het postimpressionisme. Verreweg de meest bekende vertegenwoordiger is echter Vincent Van Gogh, wiens werken, zoals het 'Portret van Dr. Gachet', recordprijzen bepaalden.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl