Instellingen weergeven

RenaissancePagina 1 / 2


Renaissance

Renaissance

110 Gevonden artiesten
De term Renaissance verwijst naar een cultureel tijdperk van de 15e en 16e eeuw, dat begon in Italië en later werd verspreid naar andere Europese landen. Het woord Renaissance is afgeleid van de Italiaanse uitdrukking "la rinascita", de wedergeboorte. Behalve schilderkunst en architectuur zijn beeldhouwkunst en literatuur uit de periode van 1420 tot 1525 ook opgenomen. De renaissance is verdeeld in de vroege renaissance, ook bekend als de Quattrocento, de hoge renaissance, gevolgd door het maniërisme, die overgaat in de barok.

Er was veel religieuze kunst in de schilderkunst van die tijd. De kunstenaars wilden fysieke perfectie representeren en accurate anatomische onderzoeken uitvoeren. De beeldhouwers creëerden realistische sculpures, die meestal naakt werden getoond. Michelangelo's David uitgehouwen uit een enorm blok marmer is waarschijnlijk het beroemdste voorbeeld. Michelangelo leefde van 1475 tot 1564 en was de beroemdste architect van zijn tijd.

In de architectuur werd de Romeinse oudheid nieuw leven ingeblazen. De renaissancestijl volgde de gotiek. Belangrijk was symmetrie, geometrie, er waren vaste regels in de constructie. Kolommen, koepels, bogen en nissen waren belangrijke ontwerpelementen.

Leonardo da Vinci, een andere bekende kunstenaar van de periode, leefde van 1452 tot 1481. Hij schilderde, tekende, gemodelleerde, construeerde machines, enz. Zijn beroemdste werk is de Mona Lisa tentoongesteld in het Louvre.

Pagina 1 / 2
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 25
       9500 Villach, Austria
   +43 4257 29415
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4257 29415 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos


               


(c) 2021 meisterdrucke.nl