Instellingen weergeven

RealismePagina 1 / 1


Realisme

Realisme

85 Gevonden artiesten
Realisme is een stroming in de kunstgeschiedenis die halverwege de 19e eeuw ontstond. Het bevat voornamelijk twee karakteristieke kenmerken. Dus, de werken van het tijdperk aan de ene kant een feitelijke representatie van mensen en scenario's en aan de andere kant een verwante politieke of sociocritische verklaring dar. Het doel van de kunstenaars van deze stijl was dus dat mensen en hun sociale relaties zo realistisch mogelijk worden afgebeeld. Hier is realisme gedifferentieerd van oriëntaties zoals romantiek en classicisme.

Een belangrijke vertegenwoordiger van het realisme was de Franse schilder Gustave Courbet, die leefde tussen 1819 en 1877. Vooral zijn grootschalige olieverfportret "Een begrafenis in Ornans" kan worden toegewezen aan de richting van de kunst. Het werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in 1850 als onderdeel van de Parijse Salon, een kunsttentoonstelling die in die tijd regelmatig in de stad werd gehouden. Vandaag hangt het werk in het Musée d'Orsay in Parijs.

In het realisme hebben zich in de loop van de tijd verschillende onderstromen ontwikkeld, zoals het Amerikaanse realisme in de Verenigde Staten. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van deze stijl, die bloeide in de jaren 1920 en 1930, is de schilder Edward Hopper. In zijn foto's richtte de kunstenaar zich vooral op de eenzaamheid van moderne mensen in stedelijke gebieden, zoals een bar in de afbeelding "Nighthawks" of een tankstation op de foto "Gas".

Pagina 1 / 1
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke 中國 Meisterdrucke Português 日本からのマスタープリント مطبوعات ماستر باللغة العربية


(c) 2020 meisterdrucke.nl