Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Rococo

Rococo

59 Gevonden artiesten
Rond 1730 ontwikkelde de artistieke stijl van Rococo zich van de barok en verspreidde zich vanuit Frankrijk door heel Europa. Bijgevolg komt de term "Rococo" van een Frans woord, "rocaille", dat verwijst naar de inkortingen van schelpen. De term, die voor het eerst werd bedacht in de tweede helft van de 19e eeuw, verwijst vooral naar de patronen die worden gebruikt in Rococo-architectuur en beeldhouwkunst. Maar dit ontwerpprincipe oefent ook een grote invloed uit op de schilderkunst. Aldus werden de schilderijen van de Rococo gekenmerkt door hun speelsheid en hun levendige lijnen en kleuren. Met betrekking tot de gekozen motieven kon een wending naar sensualiteit en erotiek worden herkend.

Een van de belangrijkste schilders van de rococo was de Fransman Antoine Watteau, die zelfs zijn eigen genre van foto's creëerde met de "fêtes galantes". Hoewel de Italiaan Giovanni Battista Tiepolo zijn artistieke werk al in de barok begon, werd zijn belangrijkste werk - de fresco's in de residentie van Würzburg - in de hoogtijdagen van de Rococo gemaakt. Bekend is de Spanjaard Francisco de Goya, die de onderscheidende kenmerken van de Rococo steeds meer verweeft met motieven uit de Spaanse folklore.

Rococo eindigde rond het jaar 1780, toen het geleidelijk aan werd vervangen door het classicisme.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl