Fotografie

Fotografie

148 Gevonden artiesten
De eerste mechanische duplicatieprocedure was de heliografie ontdekt door Niepce. De 1838 ontwikkelde Daguerrotypie had al veel kortere belichtingstijden nodig. Vanaf 1880 was fotografie mogelijk dankzij de uitvinding van de droge plaat. Om hun eigen claim waar te maken, werden verenigingen voor fotografie opgericht in heel Europa en de VS. Ze wilden fotografie vastleggen als hun eigen kunstvorm. Ze organiseerden tentoonstellingen, lezingen en wisselden standpunten.

De fotografische kunst van de 19e eeuw ontwikkelde zich voornamelijk vanuit de wens van de bourgeoisie om betekenisvolle portretten te verkrijgen. Tot die tijd was dit het domein van de schilderkunst. Voor een fotosessie waren ze aangekleed, het was een evenement. Lange belichtingstijden vereisten lange sessies, die op hun beurt veel werk vergen. Vanaf het begin vormde portretfotografie het brandpunt van klassieke fotografie.

De fotografie van deze eeuw was onderhevig aan snelle veranderingen. De nieuwe technologie veranderde constant en liet onbeperkte presentatiemogelijkheden toe. Ze retoucheerden, kopieerden en werkten met verschillende ontwerpelementen. De beeldpresentaties in theaters en openbare plaatsen werden steeds belangrijker, wat ook resulteerde in een enorm ontwikkelingspotentieel voor fotografie. Veel fotografische werken uit die tijd waren gemodelleerd naar de impressionistische schilderkunst. De art nouveau speelde ook een belangrijke rol. Tegelijkertijd erkenden ze de fantastische mogelijkheden van fotografie voor documentatiedoeleinden. Daarom werd het meer en meer gebruikt in architectuur en industrie.

Pagina 1 / 2
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl