Spanramen en spanningstypes


Het spanraam is een kader waar het canvas over gespannen wordt. Aangezien dit kader een zeker dikte heeft, duikt hier al snel een probleem op: aan de zijkant zal je, als een schilderij niet ingelijst is, een brede strook niet bedrukt canvas zien. Dit kan er soms eerder lelijk uitzien, daarom bieden we u vier mogelijke omlijstingen aanbieden om dit probleem op te lossen:

Het motief-kader is enkel aan te raden voor grotere schilderijen omdat hierbij een deel van het schilderij over het kader gespannen wordt. Bij landschapsschilderijen kan dit een heel elegante oplossing, terwijl er bij kleinere of heel gedetailleerde schilderijen te veel van de afbeelding zou verdwijnen. Het spiegelkader aan de andere kant, spiegelt het schilderij op de omlijsting, langs de rand. Het kader komt daardoor optisch overeen met het schilderij, maar neemt frontaal gezien niets weg van de afbeelding. Als u daarentegen de dingen liever simpel en eenvoudig houdt, kan u een eenvoudige witte of zwarte omlijsting kiezen. U vindt de vier mogelijkheden hieronder weergegeven.

Houdt er alsutblieft rekening mee dat als u geen spanraam of lijst kiest, maar de kunstafdruk op canvas besteld, u een afgedrukt, opgerold canvas zal ontvangen.

Lijst (motief rondom)
Lijst (motief rondom)
Lijst (gespiegeld motief)
Lijst (gespiegeld motief)
Lijst (zwart omrand)
Lijst (zwart omrand)
Lijst (wit omrand)
Lijst (wit omrand)
Theo van Doesburg / Zusammensetzung 17, Komposition in Dissonanzen
Theo van Doesburg / Zusammensetzung 17, Komposition in Dissonanzen
Stilleven: vaas met korenbloemen en klaprozen, 1887 Paradise Lost: Fall of the rebel angels, Naakt meisje The Garden of Earthly Delights The Bubble Boy De rode Rigi Hypnose. 1904 (fotogravure) Geboorte van Venus De legende van Cupido en Psyche Moonrise bij de zee De lunch: de tuin van Monet in Argenteuil, ca.1873 Een cavaleriegevecht Ridder, Dood en de Duivel, 1513 (kopergravure) De Boulevard Montmartre bij nacht Vrouwen van Tahiti, On the Beach, 1891 Venus bijgewoond door nimfen en cupido's, 1633 Vampire, 1893-1894, door Edvard Munch (1863-1944), olieverf op doek, 91x109 cm. Noorwegen, 19e eeuw. Fish Magic Gezicht op Dresden door Moonlight De ontmoeting van Antonius en Cleopatra De aankondiging, 1474-75 Dropping the Pilot ', Punch 29 maart 1890. Ludovico de Varthema en de Sultana van Aden Het interieur van het Palm House, 1832-1833 Kruisende lijnen, 1923


Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl