Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Lilith door John Collier

Lilith

(Lilith)

John Collier

Preraphaëlisme  ·  Vrouwelijk naakt  ·  Onze favorieten
Lilith door John Collier
1887   ·  Öl auf Leinwand  ·  57.35 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 204842   ·  Atkinson Art Gallery, Southport, Lancashire, UK / bridgemanimages.com
   Toevoegen aan favorieten


08.09.2018
Linnea W.
Goed gedaan!
(Machine vertaling)

Originele tekst: Good job!
Kunstdruk op Canvas glossy, 34cm x 65cm, uitgerekt op brancard.
John Collier, een vertegenwoordiger van de prerafaëlieten, creëerde het schilderij van Lilith in 1887 en beeldde haar af als een verleidelijke en sensuele vrouw met een slang.

Lilith heeft in de geschiedenis veel gezichten gehad. Oorspronkelijk werd ze aanbeden als een Sumerische godin, die leefde met de Snake en de Anzu-vogelstam van de Wereldboom. Op bevel van de godin Inana werd de boom gesplitst en vluchtte Lilith naar een onbekend gebied.

In Aramese legenden en bezweringen verschijnt de naam Lilith als een term voor demonen die de mens 's nachts achtervolgen en verantwoordelijk zijn gehouden voor de plotselinge kinderlijke dood. Terwijl de bijbelse vertaling van Martin Luther tevergeefs de naam Lilith zoekt, wordt in andere bijbelvertalingen beschreven dat het huis van Lilith de woestijn is.

De moderne emancipatie heeft Lilith gekozen als symbool voor de onafhankelijkheid van de vrouw. Het vertegenwoordigt de tegenhanger van Eva, die zich aan patriarchale heerschappij onderwerpt. De wortels liggen in de joods-emancipatorische theologie. Lilith is de geleerde sterke vrouw die, in tegenstelling tot Eva, de verleidingen van de duivel weerstaat en de heerschappij van Adam, de man, tart. Als de eerste vrouw van Adam, volgens een andere traditie, heeft ze God ertoe gebracht zijn heilige naam te verraden. Ze vroeg om vleugels van God en vloog weg.

In zijn schilderij focust Collier op de demonische kant van Lilith als een sensuele en verleidelijke vrouw en symbool van seksualiteit. Ook qua compositie blijft, behalve Lilith, al het andere in de schaduw. Door de slang, met wie ze in harmonie leeft, wordt Lilith opgevoerd als een antithese voor Eva en als een bondgenoot van de duistere kant. Dit is haar lot in de moderne mediawereld, waar ze meestal de rol van het kwaad op zich neemt. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van John Collier
De dood van Cleopatra, illustratie uit 'Hutchinsons History of the Nations', ca.1910 Lilith In de Venusburg (Tannhauser), 1901 William Nicholson, ca.1860-90 Lady Godiva, ca.1898 Lilith De schone Slaapster De heks Lilith, 1887 olieverf op doek detail van 125798 Clytemnestra, ca.1914 De dood van Cleopatra Lachen en experimenteren, uit 'The Passions Humourously Delineated', gepubliceerd in 1810 Handmaidens van farao Koningin Guinevere's Maying, ca.1897
Andere motieven uit de categorie Vrouwelijk naakt
De oorsprong van de wereld Vrouw naakt aan de achterkant De slavenmarkt The Enemy Powers (detail) De kleine herderin Naakt meisje Studie van naakt voor Venus Morpheus en Iris, 1811 Naakt gehurkt in het bad, 1940 The Bather, genaamd 'Baigneuse Valpincon', 1808 Liggend naakt van achteren, rust na het bad Zwemmers of twee naakte vrouwen Belle en het beest, ca.1908 Het toilet na het bad, 1915 Naakt
Staaltje van onze best verkochte werken
Vesuvius in Uitbarsting De oorsprong van de wereld Compositie met groot rood vlak, geel, zwart, grijs en blauw, 1921 Portret van de Baker, Terentius Neo en zijn vrouw, vanuit het atrium van een huis in Pompeii, 1e eeuw na Christus (fresco op gips) Caféterras, Forumplein, Arles, 1888 Sterrennacht Portret van een jong meisje met bloemen, ca.1490 Kruisende lijnen, 1923 Landschap met landhuis Adam en Eva, 1909 Ontkenning van Jezus door Peter Geel Rood Blauw Circe, ca.1889 The Kiss, 1907-08 olieverf op doek van 601 Begonia White (digitaal fotogram, digitale originele afdruk)

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Lilith (AT) Lilith (DE) Lilith (CH) Lilith (GB) Lilith (US)
Lilith (IT) Lilith (FR) Lilith (ES) Lilith (RU)
लिलिथ (HI) Lilith (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Lilith (AT) Lilith (DE) Lilith (CH) Lilith (GB) Lilith (US) Lilith (IT) Lilith (FR) Lilith (ES) Lilith (RU) लिलिथ (HI) Lilith (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl