Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

De eenzame boom door Caspar David Friedrich

De eenzame boom

(Der einsame Baum)

Caspar David Friedrich

Romance
De eenzame boom door Caspar David Friedrich
1822   ·  Öl auf Leinwand  ·  9.88 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 23589
   Toevoegen aan favorieten


17.07.2019
Andreas M.
Kunstdruk op Canvas glossy, 61cm x 48cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Raphaela'.
"De eenzame boom" is een verrassing van Caspar David Friedrich. Maar wat is er zo speciaal aan de foto? De samenstelling is duidelijk. In het midden staat een oude, knoestige eik. Het vormt de dominante, verticale kern van het schilderij, waarop de kijker onmiddellijk zijn blik richt. Pas later, als de tweede, horizontale laag erachter, neemt hij de pastelkleurige weiden, bergen en de lucht op de achtergrond op. Zodra je ogen gewend zijn geraakt aan de kleurrijkheid, begint het details vast te leggen. Er is een vijver op de voorgrond, afgewisseld met plantentrossen, die de kleuren van de hemel in donkerdere tinten weerspiegelen. En dan komt de verrassing: nauwelijks herkenbaar leunend een herder op de stam van de eik, zijn schapen grazen in de buurt. De look, bemoedigt, blijft kijken. In feite, achter de velden, bijna versmeltend met de bergen, gluren een kerktoren en enkele rookbanners van huizen naar buiten.

Friedrich is een meester in compositie, zoals te zien is in de "Lonely Tree". Normaal gesproken kijken iemands ogen altijd eerst naar de lichtbronnen van een afbeelding. Maar dit schilderij is anders. Hier richt hij zich op het donker, krachtig in het midden. hoe kan het anders dat de herder en de kleine gebouwen zo lang onopgemerkt blijven? En als geen ander weet Friedrich een speciale sfeer te creëren. Zo mooi, zo harmonieus is dit landschap, je zou het je zelfs kunnen voorstellen zonder de grote boom.

Zoals veel van Friedrichs schilderijen, heeft "Der einsame Baum" ("De eenzame boom") meer betekenislagen en is niet alleen het artistiek ontworpen beeld van een landschap overspoeld met zacht ochtendlicht. Aan de ene kant is er de eik, een teken van het permanente, onverwoestbare. Maar leven en dood zijn in haar verenigd, een indicatie van het aardse leven. Verse bladeren groeien nog steeds naar beneden, terwijl de bovenste takken al dood zijn. En zoals zo vaak het geval is, lijken de mens en alle door de mens gemaakte dingen in de perfecte natuur die door God is geschapen, verdwijnend klein. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Caspar David Friedrich
De oostkust van het eiland Rügen met herder Maan stijgt boven de zee De boom van kraaien Zwanen in het Riet, ca.1820 Uil in de gotische vensternis Uil die tegen een maanbeschenen hemel vliegt Wordt verzonden voor anker Twee mannen die de maan overdenken Stad bij maansopgang Noordzee in het maanlicht, c. 1823 Ruïne in het Reuzengebergte Vrouw bij dageraad Moonrise bij de zee De eenzame boom De Zwerver boven de Zee van Mist
Staaltje van onze best verkochte werken
Punta San Vigilio Mynthurst The Flower Girls Moeder en vader Hand The Garden of Earthly Delights De rode toren in Halle Het Gare Saint-Lazare: Aankomst van een trein, 1877 Iris Kruisende lijnen, 1923 Geel Rood Blauw Regendamp en snelheid, The Great Western Railway Meulesn Skiffs, 1877 De morfineverslaafden De distelvink (The Goldfinch, The Goldfinch)

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Der einsame Baum (AT) Der einsame Baum (DE) Der einsame Baum (CH) The lonely tree (GB) The lonely tree (US)
L'albero solitario (IT) L'arbre solitaire (FR) El árbol solitario (ES) Одинокое дерево (RU)
अकेला पेड़ (HI) A árvore solitária (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Der einsame Baum (AT) Der einsame Baum (DE) Der einsame Baum (CH) The lonely tree (GB) The lonely tree (US) L'albero solitario (IT) L'arbre solitaire (FR) El árbol solitario (ES) Одинокое дерево (RU) अकेला पेड़ (HI) A árvore solitária (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl