Instellingen weergeven

Victoriaanse kunstPagina 1 / 1


Victoriaanse kunst

Victoriaanse kunst

34 Gevonden artiesten
Victoriaanse kunst domineerde het bewind van koningin Victoria in Engeland van 1837 tot 1901. De heldere, koele voorstellingen van het tot nu toe heersende classicisme werden door de prerafaëlieten onder Dante Gabriel Rossetti beantwoord: hij en zijn medewerkers William Holman Hunt, Edward Burne-Jones en John Everett Millais richtten zich in de stijl van de Middeleeuwen en Renaissance en brachten de toen levensechte voorstelling van mensen en landschappen in hun werken. Populaire motieven verbeelden zowel oude en religieuze scènes als mythische figuren; portretten waren ook van groot belang.

Naast de Pre-Raphaelites, beïnvloedden andere stijlen de kunst van het Victoriaanse tijdperk: als een vertegenwoordiger van het neoclassicisme was Frederic Leighton, wiens bekendste afbeeldingen jonge vrouwen verbeelden in oude en bijbelse taferelen. Een van de vertegenwoordigers van het academisch realisme is Lawrence Alma-Tadema, die zich voornamelijk toelegde op het schilderen van de geschiedenis. In de schilderijen van John William Waterhouse zijn pre-Raphaelite, Classicistische en impressionistische invloeden.

Tot de bekendste werken uit het Victoriaanse tijdperk behoren de "Beata Beatrix" gemaakt door Dante Gabriel Rossetti, "The Light of the World" door William Holman Hunt en "Ophelia" door John Everett Millais. Met de opkomst van het klassieke modernisme aan het begin van de 20e eeuw neemt de Victoriaanse kunst een achteropstand in; Pas in de jaren zeventig beleefde het een kunsthistorische opleving.

Pagina 1 / 1
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4257 29415 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke 中國 Meisterdrucke Português 日本からのマスタープリント مطبوعات ماستر باللغة العربية


(c) 2020 meisterdrucke.nl