Amerikaanse kunst

Amerikaanse kunst

32 Gevonden artiesten
Een onafhankelijke ontwikkeling in de Amerikaanse kunst liep vertraging op. Een vroege schilder van de Verenigde Staten van Amerika was Gilbert Stuart, die beroemd werd als portretschilder bij George Washington. Het bekendste werk is het Athenaeum-hoofd, dat vandaag te zien is op de rekening van 1 dollar. Ook bekend is het Landsdowne Portrait of Washington, dat vanwege zijn culturele betekenis wordt vergeleken met de Onafhankelijkheidsverklaring en de Liberty Bell. Een formatieve, eigen school bestond op dat moment nog niet in Amerika.

In 1820 ontstond de eerste Amerikaanse School voor Schone Kunsten, de Hudson River School. Dit werd vooral gekenmerkt door directheid en eenvoud in het zicht, evenals de nauwkeurige en gedetailleerde weergave van Amerikaanse landschappen.

De oprichter en belangrijkste vertegenwoordiger van deze school is Thomas Cole. Tot zijn bekendste werken behoren de "Uitwijzing uit de Hof van Eden" (1828) en de "Droom van Arcadia" (1838). Een groot deel van zijn kennis was John Trumbull, een schilder ('Signing the Declaration of Independence', 1776) en oud-president van de American Academy of Fine Arts.

Als een jongere Amerikaanse artiest roept George Bellows op, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Amerikaanse realisme van het begin van de 20e eeuw. Populair motief van zijn werk waren sportuitbeeldingen zoals bokswedstrijden.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl