De molen door Rembrandt van Rijn

De molen

(The Mill)


Rembrandt van Rijn

De molen door Rembrandt van Rijn
1645   ·  Olieverf op doek  ·  124.33 Megapixel  ·  Afbeelding ID:29208


18.06.2018
Simon K.
Kunstdruk op Canvas glossy, 40cm x 33cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Ludovica'.

16.05.2018
Jonathan R.
Kunstdruk op Canvas glossy, 90cm x 75cm, uitgerekt op brancard.

01.05.2018
Heike A.
We danken u hartelijk voor de snelle en deskundige afhandeling. Het advies aan de telefoon was zeer hoffelijk en, hoewel het uiteindelijk goedkoper was dan ons eigenlijke verlangen, verkocht ons precies de juiste.
(Machine vertaling)

Originele tekst: Wir bedanken uns recht herzlich für die rasche und kompetente Abwicklung. Die Beratung am Telefon war sehr zuvorkommend und hat uns, obwohl es am Ende günstiger war als unser eigentlicher Wunsch, genau das richtige verkauft.
Kunstdruk op Canvas glossy, 90cm x 75cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Isabella'.

19.11.2017
Sibylle P.
Heel erg bedankt voor je geduld met mij. De zending is eindelijk aangekomen en de afdruk is echt prachtig!
(Machine vertaling)

Originele tekst: Thank you very much for your patience with me. The shipment finally arrived, and the print is really beautiful!
Kunstdruk op Canvas glossy, 58cm x 48cm, uitgerekt op brancard.
De barokke kunstenaar Rembrandt creëert met deze olieverf een werk van grote suggestieve kracht. De afbeelding is verdeeld in twee delen: tweederde van de linker helft wordt gedomineerd door donkere, rijke tinten. Hier de dramatisch gescheurde hemel met zware wolken in contrast met de rust van de natuur, die een tegengewicht vormt met donkere, warme aardetinten.
Aan de andere kant, als je naar het rechter derde kijkt van boven naar beneden, valt het licht meteen in het oog. De blauwe lucht met witte wolken wordt weerspiegeld in een rustig stromend rivierlandschap. Deze reflectie is bewegend, helder en vriendelijk. Het geeft het landschap een levendigheid, die wordt hervat door de molen. In feite is de molen de majestueuze blikvanger en het brandpunt van dit olieverfschilderij. Als op een troon, is het gecentreerd op het rotsachtige plateau. Haar vleugels, die zijdelings tegenover de waarnemer staan, torenen in een charmante diagonaal de lucht in. Tegelijkertijd worden ze dankzij de zon gebaad in een zachtroze licht en komen overeen met de delicate tinten die in de lucht te zien zijn.

De manier waarop de kunstenaar zijn onderwerp plaatst zegt iets over de waarde die Rembrandt toekent aan de molen. Als machines die werken met windenergie, staan molens voor machines die mensen al 4000 jaar in verschillende delen van de wereld gebruiken. Het is ook interessant om te weten dat Rembrandt van Rijn, de beroemdste Nederlandse schilder van zijn tijd, het achtste kind van een Müller-stel werd geboren. Zijn moeder kwam uit het huishouden van een bakker. Dus de artiest is mogelijk persoonlijk in verband gebracht met het onderwerp.
De door Rembrandt in werking gestelde molen fungeert dus als een technisch meesterwerk, maar ook door de beweging die door de toeschouwer voelbaar is.

Daarentegen is er de rust en stabiliteit van de omringende natuur, zoals de rots, die krachtig uitsteekt en een kasteelmuur die niet veel weg heeft van de rivier. De molen is dus een symbool van het leven van mensen: het wordt aangedreven door windenergie. Dankzij hen kan de molenaar tarwe malen, kan energie worden gewonnen. De molen is onmisbaar voor het menselijk leven. Haar Rembrandt heeft daarom een plaats die van verre zichtbaar is en die verlicht wordt door licht.

Natuur, mens en windmolen Hoe is de situatie in deze wereld van de natuur en de door de mens gemaakte machine met de mens zelf? Interessant om te zien dat Rembrandt mensen zeker in beeld brengt, maar op een ondergeschikte plaats. We zien volwassenen en kinderen een lange tijd afdalen richting de rivieroever. Een vrouw knielt bij de rivier en lijkt daar kleren te wassen. Een man is nog steeds onderweg met een kind bij de hand, iets links van de hierboven geschilderde molen. Niet onbelangrijk is ook de persoon die in een boot zit in de rechter benedenhoek van het schilderij. De boot met opgevouwen zeil vaart ontspannen uit het beeld. Het valt aldus de beweging van de vleugels van de windmolens aan en kan worden uitgebreid tot deze geïllustreerde beweging in een diagonaal.

Schemenhaft is te zien in de verte aan de oever van de rivier een plaats. Zijn kerktoren torent omhoog in de donkere avondhemel. Anders gaat de niet nader gedefinieerde plaats verder in een weelderig weidelandschap, dat op zijn beurt aantrekkelijk wordt weerspiegeld op het wateroppervlak.

Rembrandt staat bekend als portretschilder en schilder van zelfportretten. Niettemin hebben zijn natuurlijke schilderijen een bijzondere charme. Karakteristieke kenmerken zoals perspectief en fascinerend spel van licht en schaduw zijn prachtig te zien op dit meesterwerk. Dat de natuur een belangrijke plaats innam in het denken van de barokke man is te zien in dit schilderij. Het kleurenpalet is beperkt tot aardetinten en blauw tot grijsgroen, grijs en zwart. Het is deze beperking die de charme van het meesterwerk van Rembrandt maakt. © Meisterdrucke


Configureer kunstafdruk  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Rembrandt van Rijn
Jacob zegene de kinderen van Jozef De schelp (Conus marmoreus) 1650 De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, 1632 (detail van 7543) Jonge vrouw met een anjer De nachtwacht, 1642 Jupiter en Antiope Oude man met een gouden ketting De afdaling van het kruis, 1654 The Three Trees, 1643 Avondmaal bij Emmaus, 1654 Christus met twee discipelen op weg naar Emmaüs. De nachtwacht De kunstenaar in zijn studio Filosoof in meditatie De ontvoering van Europa
Andere motieven uit de categorie gebouw
Dorp bij Dachau, 1859 (olie op papier op karton gelegd) Inheemse hutten Twee watermolens en een open sluis De molen De schaapskooi, Moonlight Een boerderij in Normandië Ivy Cottage, Shoreham Cottages at Lake, Nr Salisbury, Wiltshire, from The Cottages and the Village Life of Rural England uitgegeven door Dent & Sons Limited, 1912 Huisje met rieten dak in Normandië, 1894 Landschap in Pont-Aven, 1888 A Cottage Home in Surrey Turvers Farm, Wimbish, Essex Onbekende foto Lilac and Apple Blossoms, Harvington, Worcester, from The Cottages and the Village Life of Rural England uitgegeven door Dent & Sons Limited, 1912 Hut met gelijkspel op Rügen
Staaltje van onze best verkochte werken
Pastoraal landschap De ontmoeting van Antonius en Cleopatra Stille nacht, 1891 The Dream of the Fishermans Wife Kruisende lijnen, 1923 The Waterlily Pond, 1904 Sterrennacht De dans van de nimfen Het interieur van het palmhuis Mending the Sail, 1896 Zittende vrouw met verhoogde knie Laat de kleine kinderen naar mij toe komen Amandelbloesem De dame van Shalott The Hell Map

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen


Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

PCI Compilant FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex
Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl