Mooie prinses door Leonardo da Vinci

Mooie prinses

(Bella principessa)

Leonardo da Vinci

Renaissance  ·  Portretten  ·  Beroemde meesterwerken
Mooie prinses door Leonardo da Vinci
1490   ·  Gemälde  ·  12.64 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 23433
   Toevoegen aan favorieten


27.08.2018
Lars U.
Kunstdruk op Canvas glossy, 50cm x 68cm, uitgerekt op brancard.


28.05.2019
Bernd E.
Kunstdruk op Canvas mat, 24cm x 33cm, uitgerekt op brancard.


17.10.2019
René M.
Uitstekende kwaliteit, veel beter dan verwacht. Een echt juweeltje dat de aandacht trekt.
(Machine vertaling)

Originele tekst: Ausgezeichnete Qualität, viel besser als erwartet. Ein echtes Schmuckstück das Blicke auf sich zieht.
De "Beautiful Princess" (La Bella Principessa) is waarschijnlijk een tekening uit de jaren 1490, die onlangs werd toegeschreven aan de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci. Dit kan een portret zijn van Bianca Sforza, een onwettige dochter van Ludovico Maria Sforza, vervolgens hertog van Milaan.

De kleurrijke tekening is gemaakt op perkament met pen, inkt en krijt in drie verschillende kleuren en in de loop van hun geschiedenis op eikenhout opgegroeid. Kleine gaatjes aan de rand geven aan dat ze oorspronkelijk betrokken was bij een boek. Dit was waarschijnlijk de Sforziad in Warschau, waaruit de tekening later om onbekende redenen werd verwijderd. Voor Leonardo da Vinci als de auteur spreken onder andere de verhoudingen van het portret, die de esthetische regels volgen die het in zijn archieven heeft vastgelegd. Leden van de familie Sforza werden altijd in profiel afgebeeld en de afgebeelde kleding komt overeen met de Milanese mode van de jaren 1490.

De "Beautiful Princess" werd voor het eerst aangeboden door Christie's in 1998 als een 19e eeuwse Duitse tekening en verkocht voor een prijs van $ 21.850. In 2008 volgde een nieuwe verkoop tegen een vergelijkbare prijs, dit keer aan de Canadese kunstverzamelaar Peter Silverman. Hij deed enkele tests omdat hij ervan uitging dat het portret een tekening uit de 15e eeuw was. Nadat een radiokoolstoftest zijn vermoedens leek te bevestigen, nam Silverman contact op met da Vinci-experts, die de tekening uiteindelijk toeschreven aan da Vinci. Sinds de publicatie van de testresultaten stond het werk centraal in een publiek debat over de authenticiteit ervan en werd de geldigheid van sommige andere tests gedeeltelijk in twijfel getrokken door de pers. Hoewel de theorie van de oorsprong van de tekening herhaaldelijk is bevestigd en verworpen door experts, hebben verschillende bronnen hun waarde sindsdien op meer dan $ 100 miljoen gewaardeerd. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Leonardo da Vinci
Het laatste Avondmaal Het laatste Avondmaal Dodecaëder, uit 'De Divina Proportione' van Luca Pacioli, publiceerde 1509, Venetië Detail van de engel, van de Maagd van de rotsen (de Maagd met de zuigeling St. Johannes aanbidt de zuigeling Christus vergezeld van een engel), ca.1508 Profiel links van een oude man in een grote hoed, c1480 1945 Scaramuccia, 1500-1505 1954 Detail van de draak uit de tekening Vecht tussen een draak met een leeuw en bruine inkt met was op papier Kersen en erwten: tekening door Leonardo da Vinci, onderdeel van de Codex B (2173), c.2r, gehuisvest in het Institut de France, in Parijs Stretch pees van de tenen van een beerpoot Plan van Imola Deluge, c1480 1945 Landschap van de Arno-vallei, pen op papier, Leonardo da Vinci (1452-1519), Kabinet van tekeningen en prenten, Galleria degli Uffizi, Florence Salvator Mundi Stadsplan van Imola Vecht tussen een draak en een leeuw (bruine inkt met was op papier)
Andere motieven uit de categorie Portretten
Portret van Lodewijk XV in harnas Portret van John de Ronde van Alembert (1717-83) Vrouw met een kat, ca.1875 Jonge vrouw die een brief leest Portret van Maria van Bonneval, hertogin van Cadore, 1854 Blond meisje haar haar kammen, 1894 Ivan Ivanovitsj Shuvalov (1727-1797), ca. 1795-1797 Portret van een man Portret van een meisje Louis Jean Marie de Bourbon, Duc de Penthievre met zijn dochter, Louise-Marie Adelaide Zelfportret in een pet Studie voor phidias in de apotheose van Homerus, 1827 Eliza Eastlake Onbekende dame met een blauwe mantel, c.1765 Zelfportret, 1858 (pen en inkt op papier)
Staaltje van onze best verkochte werken
De Zaporozhye Kozakken schrijven een brief aan de Turkse Sultan, 1890-91 Onder de Sierra Nevada, Californië Hoofd van Medusa. Marmer, 1630 De schaapskooi, Moonlight Twee naakte jongens in de tuin van Wilhelm von Gloeden in Taormina Naakt meisje Een 'Shunga' (erotische afdruk), van 'Manpoku Wago-Jin': liefhebbers en een wijnpot, 1821, (kleurhoutblok) Simplon Pass, 1911 Twee mannen die de maan overdenken De renbaan van Constantinopel Vrouw met een kat, ca.1875 Thé Rajah Zomeravond op het zuidelijke strand van Skagen met Anna Ancher en Marie Kroyer De oorsprong van de wereld De geboorte van Venus

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Schöne Prinzessin (AT) Schöne Prinzessin (DE) Schöne Prinzessin (CH) Beautiful princess (GB) Beautiful princess (US) Bella principessa (IT) Belle princesse (FR) Hermosa princesa (ES) Прекрасная принцесса (RU) सुंदर राजकुमारी (HI) 美丽的公主 (ZH) Linda princesa (PT) 美しい姫 (JP) أميرة جميلة (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl