Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Vesuvius in Uitbarsting door Joseph Mallord William Turner

Vesuvius in Uitbarsting

(Vesuvius in Eruption)

Joseph Mallord William Turner

Romance  ·  landschappen  ·  Onze favorieten
Vesuvius in Uitbarsting door Joseph Mallord William Turner
1817   ·  Wasserfarbe auf Papier  ·  34.61 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 14922
   Toevoegen aan favorieten


02.05.2018
Jürgen K.
Kunstdruk op Canvas glossy, 100cm x 72cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Melina'.


23.07.2018
Gerald R.
Kunstdruk op Canvas glossy, 50cm x 36cm, uitgerekt op brancard.


15.07.2019
Jürgen G.
Kunstdruk op Fotopapier mat/satijn, 119cm x 86cm.


15.07.2019
Jürgen G.
Kunstdruk op Fotopapier mat/satijn, 119cm x 86cm.
Het was de fascinatie voor vulkaanuitbarstingen die kunstenaars ertoe brachten om deze ongelooflijke krachten van de natuur op canvas vast te leggen. Geologen legden de basis voor het enthousiasme al in de 18e eeuw en de uitbarstingen van de Vesuvius namen toe. Tussen 1794 en 1822 was de Italiaanse vulkaan zo actief dat geologie en vulkanisme dominant werden in Europa. Wetenschappers ontwikkelden een gevoel voor veranderingen in het klimaat. Kunstenaars waren meesters in het observeren van de processen van de natuur en waren gefascineerd door de veranderingen in hun werken op te nemen.

De Engelse schilder Turner bewoog zich in kringen van wetenschappers en zag in de lavaspeienden-uitbarstingen van bergen niet alleen een wetenschappelijk aspect. Hij schreef de landschapsdeviiende Vesuvius met zijn natuurkracht een esthetische schoonheid toe. Turner had tijdens de periode van het schilderij Zuid-Italië bezocht en talloze schetsen van het landschap gemaakt. Het speciale lichtspel en de kleuren van Italië ondersteunden zijn theorieën over de kracht van het licht. Opnieuw bevestigd door de uitwisseling met vrienden uit de leidende geologie, wijdde de Engelse schilder zich aan het onderwerp vulkanisme. Hij experimenteerde met lichte kleuren en olie en zijn gevoelens van uitbarsting.

Het was een uitgeversorder dat de schilder van de romantiek naar de ezel bracht en een reeks aquarellen van de Vesuvius schilderde. Er was een serie over de vulkaan in verschillende fasen. De stille berg wordt geportretteerd evenals het meest spectaculaire werk van de serie, de explosieve uitbarsting.

Licht als een bliksem schiet het vuur vanaf de top van de berg en dompelt de rokerige lucht onder in een mystiek licht. Vuurtonen in oker en oranje zetten de toon. De schilder is een ervaren toeschouwer en kenner van het spel van licht. Het laat de nachtzwarte hemel schijnen en de zee een spiegel van de hemelse gebeurtenissen. Turner gebruikte een gekleurd zwart om de donkere elementen van zijn aquarel weer te geven. Met vermengingen van blauw en groen en een intensieve kleurtoepassing bereikt Turner een contrast van licht en donker. De berg staat in het middelpunt van de scène en is duidelijk in detail weergegeven. Sfeer wazig in bijna impressionistische kleuren, het landschap wordt vastgelegd.

De uitwerking van de contrasten creëert spanning en toont het drama van de uitbarsting van de Vesuvius. Helemaal tegenovergesteld is de weergave van de waarnemers onderaan het plaatje. Respect, maar ook rust en sereniteit stralen de figuren uit die veruit naar de heldere hemel kijken. Het lijkt erop om vuurwerk te overwegen, vrij van het gevaar van het verbranden van hete lava en rotsbommen. De sereniteit wordt overgedragen aan de imageviewer en de eerste indruk is de schoonheid van de uitbraak.

De goed onderbouwde kennis van lichtomstandigheden en kleurnuances in de natuur ondersteunde Turner, en dus werden de werken gemaakt op de vuurspuwende berg gebaseerd op de schetsen van andere kunstenaars. In feite heeft Turner de uitbarsting niet zelf ervaren. Hij was echter in staat om de presentatie te maken vanwege zijn kennis en dorst naar kennis. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Joseph Mallord William Turner
Kasteel Rosenau, Coburg Ehrenbreitstein Echo en Narcissus, ca.1804 De godin van verdeeldheid in de tuin van de Hesperiden, in de galerij van het Marlborough House Een sneeuwstorm op Mont Cenis Dido bouwt Carthago, of De opkomst van het Carthaagse Rijk, 1815 The Shipwreck Luzern van het meer Dood op een vaal paard Op de Rijn Een geweldige boom Bell Rock Lighthouse Capriccio, Venetië Sherburne Chapel, Mitton Church, Mitton, Lancashire Vesuvius in Uitbarsting
Andere motieven uit de categorie landschappen
Effecten van goed bestuur op het platteland, 1388-40 Gebied van gele irissen in Giverny, 1887 Kinderen spelen in de weide Echo en Narcissus, ca.1804 St. Jerome in the Desert (zie ook 94947) Moonrise bij de zee Carting en het plaatsen van Sugar Hogsheads aan boord ', bord X van' Ten Views in the Island of Antigua ', uitgegeven door W. Clark, Londen, 1823 (gekleurde aquatint) The Garden of Eden, detail uit het rechterpaneel van The Garden of Earthly Delights, ca.1500 (zie 37912 en 146963) Luzern van het meer Cotopaxi Weymouth Bay, 1816 Lago Maggiore, Italië, 1858 Eriekanaal en overdekte brug, 1847 (olie) Vesuvius in Uitbarsting Landschap, 1856
Staaltje van onze best verkochte werken
Paard in een landschap, 1910 De Zwerver boven de Zee van Mist De Boulevard Montmartre bij nacht Lente in Barbizon, 1868-73 Geel Rood Blauw De discipelen Petrus en Johannes Rennen naar het graf op de ochtend van de opstanding, ca.1898 Stilleven: vaas met korenbloemen en klaprozen, 1887 Twee mannen die de maan overdenken Indruk, zonsopgang Herfst, 1738 Man en vrouw, knuffel Twee meisjes knuffelen elkaar Symphony in White, No. 1: The White Girl, 1862 De lente De Akropolis in Athene in het oude Griekenland, 1914

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Vesuv in Eruption (AT) Vesuv in Eruption (DE) Vesuv in Eruption (CH) Vesuvius in Eruption (GB) Vesuvius in Eruption (US)
Il Vesuvio in Eruzione (IT) Vésuve en éruption (FR) Vesubio en erupción (ES) Везувий в извержении (RU)
विस्फोट में विसुवियस (HI) Vesúvio em erupção (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Vesuv in Eruption (AT) Vesuv in Eruption (DE) Vesuv in Eruption (CH) Vesuvius in Eruption (GB) Vesuvius in Eruption (US) Il Vesuvio in Eruzione (IT) Vésuve en éruption (FR) Vesubio en erupción (ES) Везувий в извержении (RU) विस्फोट में विसुवियस (HI) Vesúvio em erupção (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl