Vesuvius in Uitbarsting door Joseph Mallord William Turner

Vesuvius in Uitbarsting

(Vesuvius in Eruption)

Joseph Mallord William Turner

Romance  ·  landschappen  ·  Onze favorieten
Vesuvius in Uitbarsting door Joseph Mallord William Turner
1817   ·  Wasserfarbe auf Papier  ·  Afbeelding ID: 14922
   Toevoegen aan favorieten


02.05.2018
Jürgen K.
Kunstdruk op Canvas glossy, 100cm x 72cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Melina'.


23.07.2018
Gerald R.
Kunstdruk op Canvas glossy, 50cm x 36cm, uitgerekt op brancard.


15.07.2019
Jürgen G.
Kunstdruk op Fotopapier mat/satijn, 119cm x 86cm.


15.07.2019
Jürgen G.
Kunstdruk op Fotopapier mat/satijn, 119cm x 86cm.
Het was de fascinatie voor vulkaanuitbarstingen die kunstenaars ertoe brachten om deze ongelooflijke krachten van de natuur op canvas vast te leggen. Geologen legden de basis voor het enthousiasme al in de 18e eeuw en de uitbarstingen van de Vesuvius namen toe. Tussen 1794 en 1822 was de Italiaanse vulkaan zo actief dat geologie en vulkanisme dominant werden in Europa. Wetenschappers ontwikkelden een gevoel voor veranderingen in het klimaat. Kunstenaars waren meesters in het observeren van de processen van de natuur en waren gefascineerd door de veranderingen in hun werken op te nemen.

De Engelse schilder Turner bewoog zich in kringen van wetenschappers en zag in de lavaspeienden-uitbarstingen van bergen niet alleen een wetenschappelijk aspect. Hij schreef de landschapsdeviiende Vesuvius met zijn natuurkracht een esthetische schoonheid toe. Turner had tijdens de periode van het schilderij Zuid-Italië bezocht en talloze schetsen van het landschap gemaakt. Het speciale lichtspel en de kleuren van Italië ondersteunden zijn theorieën over de kracht van het licht. Opnieuw bevestigd door de uitwisseling met vrienden uit de leidende geologie, wijdde de Engelse schilder zich aan het onderwerp vulkanisme. Hij experimenteerde met lichte kleuren en olie en zijn gevoelens van uitbarsting.

Het was een uitgeversorder dat de schilder van de romantiek naar de ezel bracht en een reeks aquarellen van de Vesuvius schilderde. Er was een serie over de vulkaan in verschillende fasen. De stille berg wordt geportretteerd evenals het meest spectaculaire werk van de serie, de explosieve uitbarsting.

Licht als een bliksem schiet het vuur vanaf de top van de berg en dompelt de rokerige lucht onder in een mystiek licht. Vuurtonen in oker en oranje zetten de toon. De schilder is een ervaren toeschouwer en kenner van het spel van licht. Het laat de nachtzwarte hemel schijnen en de zee een spiegel van de hemelse gebeurtenissen. Turner gebruikte een gekleurd zwart om de donkere elementen van zijn aquarel weer te geven. Met vermengingen van blauw en groen en een intensieve kleurtoepassing bereikt Turner een contrast van licht en donker. De berg staat in het middelpunt van de scène en is duidelijk in detail weergegeven. Sfeer wazig in bijna impressionistische kleuren, het landschap wordt vastgelegd.

De uitwerking van de contrasten creëert spanning en toont het drama van de uitbarsting van de Vesuvius. Helemaal tegenovergesteld is de weergave van de waarnemers onderaan het plaatje. Respect, maar ook rust en sereniteit stralen de figuren uit die veruit naar de heldere hemel kijken. Het lijkt erop om vuurwerk te overwegen, vrij van het gevaar van het verbranden van hete lava en rotsbommen. De sereniteit wordt overgedragen aan de imageviewer en de eerste indruk is de schoonheid van de uitbraak.

De goed onderbouwde kennis van lichtomstandigheden en kleurnuances in de natuur ondersteunde Turner, en dus werden de werken gemaakt op de vuurspuwende berg gebaseerd op de schetsen van andere kunstenaars. In feite heeft Turner de uitbarsting niet zelf ervaren. Hij was echter in staat om de presentatie te maken vanwege zijn kennis en dorst naar kennis. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen
Museumslizenz

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)

Produktionszeit: 2-4 Werktage
Bildschärfe: PERFEKT

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Joseph Mallord William Turner
Mainz Het meer van Zug, 1843 (wc over grafiet) Een regenbui op zee Apollo Killing the Python Vuurtoren van Long Ship, Land&39;s End Landschap met water Donati&39;s Comet, Oxford, 19:30 uur, 5 oktober 1858 (wc en bodycolour op grafiet op papier) Keulen aan de Rijn De Eddystone-Vuurtoren op de Eddystone-Rotsen Gravure van de torrentbrug in Luik Vesuvius in Uitbarsting San Giorgio Maggiore uit de Dogana, 1819. Stormachtige zee met dolfijnen Quillebeuf, monding van de Seine, 1883 Lausanne, van The Signal
Andere motieven uit de categorie landschappen
Le Lavandou Vesuvius in Uitbarsting De watervallen van Tivoli, 1768 Geen Mans Land wc op papier Lausanne, van The Signal Cotopaxi Snowdown by Moonlight, 1792 Landschap met een watermolen, ca. 1680 Landschap aan het meer van Kochelsee, Beieren Cloud Study, ca.1830 (wc op papier op kaart) Eerste ontdekking van land door HMS Investigator, 6 september 1850, gegraveerd door E. Walker, 1854 Gezicht op Olinda, Brazilië, 1662 Weide en bos, 1895 Landschap met beek en waterkering The Grammont
Staaltje van onze best verkochte werken
The Bazaar, Cairo, 1872 (wc en bodycolour op papier) The Soul of the Rose, 1908 Zee-studie in Portscatho, Cornwall, 1901 &39;S Avonds terras van het café op het Place du Forum in Arles Vampire, 1893-1894, door Edvard Munch (1863-1944), olieverf op doek, 91x109 cm. Noorwegen, 19e eeuw. Symfonie van de maan, 1899, van Plinio Nomellini (1866-1943), polyptych, olie op doek. Italië, 19e eeuw. Detail. Over White II, 1923 Adam en Eva, 1537 (paneel) Samenstelling VIII Hoofd van Medusa. Marmer, 1630 The Dream of the Fishermans Wife The Artist&39;s Garden in Vetheuil, 1880 De triomf van Venus Vrouw met een kaars Een &39;Shunga&39; (erotische schilderkunst) (inkt op papier)

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Vesuv in Eruption (AT) Vesuv in Eruption (DE) Vesuv in Eruption (CH) Vesuvius in Eruption (GB) Vesuvius in Eruption (US) Il Vesuvio in Eruzione (IT) Vésuve en éruption (FR) Vesubio en erupción (ES) Везувий в извержении (RU) विस्फोट में विसुवियस (HI) 维苏威火山爆发 (ZH) Vesúvio em erupção (PT) 噴火のベスビオ (JP) فيزوف في الثوران (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl