Helgoland in maanlicht door Christian Ernst Bernhard Morgenstern

Helgoland in maanlicht

(Helgoland in Moonlight)

Christian Ernst Bernhard Morgenstern

Landschapsschilderkunst  ·  Maan en nacht  ·  weer
Helgoland in maanlicht door Christian Ernst Bernhard Morgenstern
1851   ·  Öl auf Leinwand  ·  24.02 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 115597   ·  Hamburger Kunsthalle, Hamburg, Germany / bridgemanimages.com
   Toevoegen aan favorieten
0 Beoordelingen
De foto "Helgoland in het maanlicht" van Christian Ernst Bernhard Morgenstern brengt de kijker in een gevaarlijke situatie. Brullende golven wassen zich 's nachts rond de rotsachtige kust van Helgoland. Robuust steekt de rots uit het schuimende water, terwijl plotseling de dichte wolkendekking in de lucht open scheurt en de stralen van een heldere maan erdoorheen schijnt. Maar het koude licht van de volle maan maakt de ruwe zee niet kalm. Integendeel, omdat het uiterlijk als een spot de schuimende spray raakt, maakt het het alleen maar meer geagiteerd en beangstigend. Dat lijkt ook twee nachtelijke kinderwagens te doen neerslaan. Terwijl de ene nog geknield lijkt te zijn gefascineerd door het turbulente water, herkent de andere een onbepaald gevaar. Het lijkt erop dat hij de kerel aan de kraag wil terugtrekken en zo wil voorkomen dat hij rechtstreeks in de vloed springt.

In de verte zien we het licht van de vuurtoren en vermoeden dat het niet permanent is, maar in een regelmatig ritme licht het tafereel weer op nadat het weer in het donker is gedompeld. Hoe zou het licht van de maan kunnen werken als het de enige lichtbron is en de lichtkegel in de toren op de zee schijnt, in plaats van enkele seconden over het land te dwalen? Waarschijnlijk zoals het licht in het dorp aan de horizon, waarover een lichte storm van slecht weer heeft verspreid, terwijl de maan de waterloop naar een kreek van vloeibaar zilver maakt.

De kunstenaar toont ons de onvoorspelbaarheid van de volle zee, die een eigen leven lijkt te leiden, vooral 's nachts, dat fascineert, maar ook gevaar uitstraalt, dat tastbaar wordt door de afbeelding, vooral omdat ze tot nadenken stemmen met de twee personen bevroren in de beweging is geassocieerd. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk

 Configuratie opslaan / vergelijken


  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Christian Ernst Bernhard Morgenstern
Op Ratzeburg, 1827 (olie op papier op kaart) Helgoland in maanlicht Landschap door een rivier of landschap door een meer in Beieren, Duitsland Een waterval in Opper-Beieren, 1830 (olie op papier aan boord) Beukenbomen in Frederiksdal bij Kopenhagen, 1828 (olie op papier op kaart gemonteerd) Saw Mill in Noorwegen, 1827 Dorp bij Dachau, 1859 (olie op papier op karton gelegd) Heath Track Avondstemming op het meer van Starnberg Gezicht op de berg Brocken, 1829 (olie op papier aan boord) Een huis in het bos Frederiksdal in de buurt van Kopenhagen, 1828 (olie op papier gemonteerd op kaart) Een dugout op Starnberger meer, 1845 (olie op papier op kaart gemonteerd) Haugfoss in Noorwegen, 1827 (olie op papier aan boord)
Andere motieven uit de categorie Maan en nacht
Nacht: A Harbour, 1894 (pastel op bruin papier) Lucent, 2006 Oude Brighton Pier De Boulevard Montmartre bij nacht Volcano, Hawaii, 1888 Moon Night, 1885 Het paleis van de koningin van de nacht, decorontwerp voor 'The Magic Flute' door Wolfgang Amadeus Mozart (1756-91) voor een productie in Berlijn, 1816 Scarborough: Sic Transit Gloria Mundi Helgoland in maanlicht Liverpool Docks Customs House en Salthouse Docks, Liverpool Village by Moonlight, 1897 Dassen vangen, 1820 De uitbarsting van de Soufriere-bergen op het eiland St. Vincent, 30 april 1812, 1815 Nachtscène in het Koninklijk Park, Brussel, 1897 (pastel op papier) The Thames by Moonlight with Traitors 'Gate en Tower of London Gezicht op Constantinopel
Staaltje van onze best verkochte werken
De oorsprong van de wereld Jagers in de sneeuw Mending the Sail, 1896 Naakt in achtergrondverlichting, of De Eau de Cologne, 1908-09 Stilleven: vaas met korenbloemen en klaprozen, 1887 Naakt uitgerekt op een stuk doek Kruisende lijnen, 1923 Liggende vrouw Uitzicht vanaf Warmbrunn naar de Kleine Sturmhaube Sterrennacht zonnebloemen De zwemmers Odalisque Jonge haas Comanche Feats of Horsemanship, 1834-35

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Helgoland im Mondschein (AT) Helgoland im Mondschein (DE) Helgoland im Mondschein (CH) Helgoland in Moonlight (GB) Helgoland in Moonlight (US)
Helgoland al chiaro di luna (IT) Helgoland au clair de lune (FR) Helgoland a la luz de la luna (ES) Гельголанд в лунном свете (RU)
चाँदनी में हेलगोलैंड (HI) Helgoland no luar (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Helgoland im Mondschein (AT) Helgoland im Mondschein (DE) Helgoland im Mondschein (CH) Helgoland in Moonlight (GB) Helgoland in Moonlight (US) Helgoland al chiaro di luna (IT) Helgoland au clair de lune (FR) Helgoland a la luz de la luna (ES) Гельголанд в лунном свете (RU) चाँदनी में हेलगोलैंड (HI) Helgoland no luar (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl