De Boulevard Montmartre bij nacht door Camille Jacob Pissarro

De Boulevard Montmartre bij nacht

(The Boulevard Montmartre at Night)

Camille Jacob Pissarro

Impressionisme  ·  Maan en nacht  ·  Steden en dorpen
De Boulevard Montmartre bij nacht door Camille Jacob Pissarro
1897   ·  Öl auf Leinwand  ·  21.57 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 31916
   Toevoegen aan favorieten


29.12.2017
Barbara C.
Kunstdruk op Canvas glossy, 40cm x 33cm, uitgerekt op brancard.


25.10.2018
Daniel M.
Kunstdruk op Canvas glossy, 92cm x 76cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Melina'.
Het uitzicht op de nachtelijke boulevard Montmartre is afkomstig van een serie van 14 schilderijen die de weg tonen in wisselende tijden van de dag en het seizoen en met verschillende weersomstandigheden. Het is het enige schilderij dat de straat 's nachts laat zien en werd gemaakt in 1897. Pissarro had zich al toegewijd aan het impressionistische plattelandsleven toen hij aan zijn stadsgezichten werkte. Hij had het verlangen naar ontwikkeling. Weg van de landschappen en de schilderkunst in de open lucht, die tot dan toe het impressionisme bepaalde. Pissarro verhuisde naar een hotel met uitzicht op de boulevard, het Parijse leven en de drukte. De kunstenaar was heel blij dat hij de straat bijna volledig over het hoofd kon zien en de koetsen en mensen in vogelvlucht kon bekijken. Naarmate de avond valt, vervagen de gevels in blauwgrijze gebieden die opgaan in de donkere lucht met weinig contouren. Overdag zijn er prachtige gebouwen met een mooie architectuur, de huizen zijn 's nachts herleid tot een platte rij huizen. Mensen worden gereduceerd tot grijze lijnen en de stroom van beweging kan alleen worden geraden. Etalages werpen een geel licht op lege en eenzame manieren. De straat glinstert nat in het licht. De Franse kunstenaar heeft dit lichtspel meesterlijk vastgelegd op de met regen doordrenkte straat en is een speciaal element van het schilderij. Bijna als een rivier, vormt de boulevard het centrum van het schilderij, dat meandert door het vloeibare licht van de lantaarns. Mensen en bedrijven worden gemarginaliseerd.

Het hart van het impressionisme was het natuurlijke licht. De nacht was zelden een motief. Camille Pissarro speelt 's nachts met de lichtbronnen die het tafereel verlichten en een andere oorsprong hebben. Aan de horizon boven de boulevard verlicht een stukje licht de lucht. Een melkachtige gloed, zoals een ster, verlicht de lucht en breekt door de donkere en zware kleuren boven de stad. Het nachtelijke impressionisme werd zelden getoond in deze perfecte afbeelding.

Pissarro koos altijd dezelfde hoek voor de serie. De weg loopt van de rechterrand van de foto in een lichte bocht naar de linkerkant van de foto. Gedurende de dag het moderne leven met zijn facetten, toont het nachtzicht het tweede gezicht van de prachtige stad. Het landschap ziet er eenzaam uit, maar straalt tegelijkertijd stedelijke schoonheid en esthetiek uit.

Een motief openen over een serie was tot die tijd geen nieuw element in de schilderkunst. Monet en Manet hebben al een reeks scènes ontdekt in een serie schilderijen. Scènes vastgelegd in het bruisende leven van de stad. Pissarro's studie van de Boulevard Montmartre bracht echter een stap naar de moderne tijd en maakte de weg vrij voor fotografie. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Camille Jacob Pissarro
De Boulevard Montmartre bij nacht De oevers van de Marne in de winter Boerenhuizen, Eragny, 1887 De Boulevard Montmartre op een winterochtend De oevers van de Marne bij Chennevières De tuin in Pontoise Vrouw leest Zittende boer; Boerin Assisi, ca.1880 Village Sstreet, Auvers-sur-Oise, 1873 Paarden en karren voor de vissershaven, Dieppe, bij eb; Paarden en karren voor het vissersdok, Dieppe, eb, 1902 De plukkers; Plukken, 1890 De weg naar Louveciennes; De weg naar Louveciennes, 1872 Kreupelhout in Moret, 1902 The Goose Girl, c.1895 Le Quai de Southampton au Havre, 1903, door Camille Pissarro (1830-1903), olieverf op doek. Frankrijk, twintigste eeuw.
Andere motieven uit de categorie Maan en nacht
Moonlight, 1895 De Boulevard Montmartre bij nacht Shields Lighthouse, c.1825 (mezzotint) Twee mannen die de maan overdenken The Songs of the Night Moeder en kind aan zee, 1840 Uitzicht op de baai van Napels Thames Gold, 2015, (olie op linnen) Nacht: A Port in the Moonlight, 1748 Rijpe korenvelden Artist's Halt in the Desert van Moonlight, ca.1845 (zie ook 351542 en 351343) Greenwich, Half Tide, 1884 Het brandende schip, 1869 Het paleis van de koningin van de nacht, decorontwerp voor &39;The Magic Flute&39; door Wolfgang Amadeus Mozart (1756-91) voor een productie in Berlijn, 1816 Autumn Harvest by Moonlight (wc op papier)
Staaltje van onze best verkochte werken
Het bad op zomeravond Stilleven met mand, 1888-90 Liggende vrouwelijke act met gespreide benen Neger met pioenen, 1870 Vaas met bloemen De naakte Maja The Chess Players, c.1863-67 Naakt met een gestreepte deken, 1922 Sterrennacht Hypnose De lezer De Calamine, de oude berg, bovengrondse mijnbouw, Dolomietenmassief, 1857 Productie van zink in de fabriek in de Oude Berg, Saone-et-Loire, ca.1860 Montage van 8 paginas uit de Catelaanse Atlas van Cresques; de toenmalig bekende wereld Portret van een onbekende man, 1524

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Der Boulevard Montmartre bei Nacht (AT) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (DE) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (CH) The Boulevard Montmartre at Night (GB) The Boulevard Montmartre at Night (US) Il Boulevard Montmartre di notte (IT) Le boulevard Montmartre à la nuit (FR) El Boulevard Montmartre en la noche (ES) Бульвар Монмартр ночью (RU) रात में बुलेवार्ड मोंटमार्टे (HI) 蒙马特大道在晚上 (ZH) O Boulevard Montmartre à noite (PT) 夜の大通りモンマルトル (JP) بوليفارد مونمارتر في الليل (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl