De Boulevard Montmartre bij nacht door Camille Jacob Pissarro

De Boulevard Montmartre bij nacht

(The Boulevard Montmartre at Night)

Camille Jacob Pissarro

Impressionisme  ·  Maan en nacht  ·  Steden en dorpen
De Boulevard Montmartre bij nacht door Camille Jacob Pissarro
1897   ·  Öl auf Leinwand  ·  21.57 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 31916
   Toevoegen aan favorieten


29.12.2017
Barbara C.
Kunstdruk op Canvas glossy, 40cm x 33cm, uitgerekt op brancard.


25.10.2018
Daniel M.
Kunstdruk op Canvas glossy, 92cm x 76cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Melina'.
Het uitzicht op de nachtelijke boulevard Montmartre is afkomstig van een serie van 14 schilderijen die de weg tonen in wisselende tijden van de dag en het seizoen en met verschillende weersomstandigheden. Het is het enige schilderij dat de straat 's nachts laat zien en werd gemaakt in 1897. Pissarro had zich al toegewijd aan het impressionistische plattelandsleven toen hij aan zijn stadsgezichten werkte. Hij had het verlangen naar ontwikkeling. Weg van de landschappen en de schilderkunst in de open lucht, die tot dan toe het impressionisme bepaalde. Pissarro verhuisde naar een hotel met uitzicht op de boulevard, het Parijse leven en de drukte. De kunstenaar was heel blij dat hij de straat bijna volledig over het hoofd kon zien en de koetsen en mensen in vogelvlucht kon bekijken. Naarmate de avond valt, vervagen de gevels in blauwgrijze gebieden die opgaan in de donkere lucht met weinig contouren. Overdag zijn er prachtige gebouwen met een mooie architectuur, de huizen zijn 's nachts herleid tot een platte rij huizen. Mensen worden gereduceerd tot grijze lijnen en de stroom van beweging kan alleen worden geraden. Etalages werpen een geel licht op lege en eenzame manieren. De straat glinstert nat in het licht. De Franse kunstenaar heeft dit lichtspel meesterlijk vastgelegd op de met regen doordrenkte straat en is een speciaal element van het schilderij. Bijna als een rivier, vormt de boulevard het centrum van het schilderij, dat meandert door het vloeibare licht van de lantaarns. Mensen en bedrijven worden gemarginaliseerd.

Het hart van het impressionisme was het natuurlijke licht. De nacht was zelden een motief. Camille Pissarro speelt 's nachts met de lichtbronnen die het tafereel verlichten en een andere oorsprong hebben. Aan de horizon boven de boulevard verlicht een stukje licht de lucht. Een melkachtige gloed, zoals een ster, verlicht de lucht en breekt door de donkere en zware kleuren boven de stad. Het nachtelijke impressionisme werd zelden getoond in deze perfecte afbeelding.

Pissarro koos altijd dezelfde hoek voor de serie. De weg loopt van de rechterrand van de foto in een lichte bocht naar de linkerkant van de foto. Gedurende de dag het moderne leven met zijn facetten, toont het nachtzicht het tweede gezicht van de prachtige stad. Het landschap ziet er eenzaam uit, maar straalt tegelijkertijd stedelijke schoonheid en esthetiek uit.

Een motief openen over een serie was tot die tijd geen nieuw element in de schilderkunst. Monet en Manet hebben al een reeks scènes ontdekt in een serie schilderijen. Scènes vastgelegd in het bruisende leven van de stad. Pissarro's studie van de Boulevard Montmartre bracht echter een stap naar de moderne tijd en maakte de weg vrij voor fotografie. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Camille Jacob Pissarro
Tuin, ca.1876 De Avenue de L'Opera, Parijs, Zonlicht, Winterochtend, ca.1880 Studie van de boomgaard van het huis van de kunstenaar in Eragny-sur-Epte, c. 1890 (aquarel over potlood) Rue Saint-Honore, Sun Effect, Middag, 1898 Boerenhuizen, Eragny, 1887 Vrouw graven in een boomgaard, 1882 Frans: Binnenschepen in Pontoise Binnenschepen in Pontoise L'Ile Lacroix, à Rouen, 1883 (droge naald, ets, metalen borstel en open bite) De Place du Theatre Français Landschap bij Pontoise, de Auvers Road, 1881 De kleine brug, Pontoise Varengeville, de Manor Inn, Middag, 1889 Boomgaard in Varengeville met koe De Tuileries, 1899
Andere motieven uit de categorie Maan en nacht
Moeder en kind aan zee, 1840 Teignmouth bij maanlicht Het effect van de maan, 1891 Maanlicht zeegezicht London Docklands Een groentekraam 's nachts Twee mannen die de maan overdenken Moon Night, 1885 Symfonie van de maan, 1899, van Plinio Nomellini (1866-1943), polyptych, olie op doek. Italië, 19e eeuw. Detail. Een rust in een mediterrane haven, 1770 Maanlichtlandschap Venetië door Moonlight Nacht: A Port in the Moonlight, 1748 De slag bij Chesma Een maanlicht Nederlands landschap, 1852 (gekleurd krijt op lichtbruin papier)
Staaltje van onze best verkochte werken
Portret van een meisje, 1857 (olie op papier gelegd over paneel) Het meer van Thun met symmetrische reflectie The Garden of Earthly Delights 'Mary Rose' Na het bad Glimlachende spin, ca.1881 Sterrennacht Geel Rood Blauw Christus van Burgos, in de kapel van de allerheiligste Christus Amandelbloesem vrijheid of dood Korenveld met cipressen Paardenkoets buiten 24 Gloucester Square, Hyde Park, Londen, ca. 1890 Na het bad, 1890

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Der Boulevard Montmartre bei Nacht (AT) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (DE) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (CH) The Boulevard Montmartre at Night (GB) The Boulevard Montmartre at Night (US)
Il Boulevard Montmartre di notte (IT) Le boulevard Montmartre à la nuit (FR) El Boulevard Montmartre en la noche (ES) Бульвар Монмартр ночью (RU)
रात में बुलेवार्ड मोंटमार्टे (HI) O Boulevard Montmartre à noite (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Der Boulevard Montmartre bei Nacht (AT) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (DE) Der Boulevard Montmartre bei Nacht (CH) The Boulevard Montmartre at Night (GB) The Boulevard Montmartre at Night (US) Il Boulevard Montmartre di notte (IT) Le boulevard Montmartre à la nuit (FR) El Boulevard Montmartre en la noche (ES) Бульвар Монмартр ночью (RU) रात में बुलेवार्ड मोंटमार्टे (HI) O Boulevard Montmartre à noite (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl