Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

De lente door Sandro Botticelli

De lente

(La Primavera)

Sandro Botticelli

Vroege Renaissance  ·  Beroemde meesterwerken
De lente door Sandro Botticelli
1481   ·  Tempera auf Panel  ·  15.64 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 29421
   Toevoegen aan favorieten
0 Beoordelingen
La Primavera (in het Engels, "Lente") is een van de beroemdste allegorische schilderijen van Sandro Botticelli. Er zijn verschillende strategisch geplaatste figuren te zien, de typische attributen van de lente: drie gratiën in transparante gewaden, de lentegodin Flora in gebloemde jurk. Cupido symboliseert de liefde waarvan bekend is dat ze tot de lente behoort, het zweeft direct boven het centrum Venus, de godin van de liefde. Er is veel meer in beeld dan sommige jonge meisjes gegroepeerd rond de hoofdpersoon Venus. Hoe het staat met de sinaasappelbomen op de achtergrond, wordt dan net zo duidelijk: sinaasappelen zijn vruchten van de winter, tenzij je in het paradijs bent. En zijn liefde en lenteparadijs niet? Ben jij dat? Het paradijs zal voor altijd blijven bestaan, dus het kost de jongeman links op de foto: hij vertegenwoordigt de god Mercurius, die de samenkomende wolken wegjaagt met zijn staf. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Sandro Botticelli
The Annunciation, c.1485 (tempera en goud op hout) Annunciatie (tempera op paneel), 1489 Raak me niet aan Studie van Athene (tekening) De lente De geboorte van Venus Illustratie bij de goddelijke komedie van Dante Alighieri Abyss of Hell, 1480-1490 Laster van Apelles, 1497-98 The Desembowelment of the Woman Nursued: Scene II uit The Story of Nastagio degli Onesti, c.1483 (tempera op paneel) De Maagd en het Kind omringd door Vijf Engelen Portret van een jonge man met een medaillon van Cosimo I de 'Medici (' The Elder ') (1389-1463) (tempera op paneel) Geboorte van Venus, detail van de Hora of Spring, 1485 Profielportret van een jonge vrouw Madone van de eucharistie Venus en Mars, ca. 1485 (tempera en olie op paneel)
Andere motieven uit de categorie Beroemde meesterwerken
Zelfportret met handschoenen Mevr. X (Mevr. Pierre Gautreau) Het eiland van de doden De Vlaamse gezegden Vlaamse spreekwoorden De Zwerver boven de Zee van Mist Stilleven met citroenen, sinaasappelen en een roos Amandelbloesem Ons dagelijkse brood De lente The Garden of Earthly Delights, 1490-1500 Zomeravond op het zuidelijke strand van Skagen met Anna Ancher en Marie Kroyer Sixtijnse kapel Plafond: schepping van Adam, detail van de uitgestrekte armen, 1510 fresco-postrestauratie School van Athene, van de Stanza della Segnatura, 1510-11 Wilde papavers, nabij Argenteuil (klaprozen: omgeving van Argenteuil), 1873 (detail van 7998)
Staaltje van onze best verkochte werken
Aanbidding der herders, 1617 De oorsprong van de wereld Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) Paard in een landschap, 1910 Scherzo, 1909 Zelfportret met handschoenen De laatste dag van Pompeii De taart Cotopaxi Zwervende schaduwen Mending the Sail, 1896 Davos in de winter, 1923 Geel Rood Blauw Vesuvius in Uitbarsting Het eiland van de doden

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

La Primavera (AT) La Primavera (DE) La Primavera (CH) Spring (GB) Spring (US)
primavera (IT) Le printemps (FR) La Primavera (ES) Весна (RU)
वसंत (HI) A primavera (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

La Primavera (AT) La Primavera (DE) La Primavera (CH) Spring (GB) Spring (US) primavera (IT) Le printemps (FR) La Primavera (ES) Весна (RU) वसंत (HI) A primavera (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl