Hooien door Leon Augustin Lhermitte

Hooien

(Haymaking)

Leon Augustin Lhermitte

Realisme  ·  Onze favorieten  ·  Elke dag scènes en werk
Hooien door Leon Augustin Lhermitte
1887   ·  Gemälde  ·  10.23 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 17183
   Toevoegen aan favorieten


13.06.2018
Zygmunt K.
Kunstdruk op Canvas glossy, 80cm x 65cm, uitgerekt op brancard.
In dit schilderij bevindt de kijker zich midden in de hooioogst. Leon-Augustin-Lhermitte creëert een scène van grote kracht in dit met licht gevulde beeld. Ten eerste is het uitzicht gericht op de boer die links op de voorgrond zit. Volledig ondergedompeld in zijn werk, met een kaal hoofd maar gespierde armen, wijdt hij zich aan zijn zeis. Ongetwijfeld is hij de grootvader, de familie die achter hem zit. Het familietrio wordt op zijn beurt gedomineerd door de kleine dochter. Ze staat achter haar ouders op de vloer liggen. In haar armen houdt ze grote hooivorken, die nodig zijn voor het veldwerk.

Terwijl de oude boer volledig ondergedompeld is in zijn werk, keren de twee ouders zich vol naar hun kind. Daarom wordt de moeder ook afgewend van de kijker. Haar blik vormt een diagonaal naar de uitrusting, die het kind licht en natuurlijk in de arm houdt. We zien de jonge boeren in profiel. Maar zijn linkerhand en zijn blik geven ook aan dat het meisje op dit moment belangrijker is dan het hooien: het kleine gezin heeft blijkbaar iets met elkaar besproken, hoewel we niet kunnen zeggen of de moeder nog steeds spreekt. Deze staat van ophanging maakt een charme van het werk.

De schilder verlicht ook meesterlijk het landschap op de weide. Op de voorgrond zitten vier mensen op een zonovergoten weide, terwijl je boven op de heuvel een grote schaduw op de grond kunt onderscheiden. Door dit licht krijgt het olieverfschilderij spanning en drama, ondanks de rust en intimiteit die de figuren uitstralen.

De Franse schilder is een van de realisten. Desalniettemin toont zijn snelle penseelstreek, die het landschap of het enigszins wazige gezicht van de oude boer weergeeft, dat hij zich ook bezighoudt met de emotionele perceptie van de scène. Hiermee benadert Lhermitte de ideeën van de impressionisten en laat de kijker letterlijk het landschap betreden. Fascinerend zal dit werk steeds weer worden gezien in het samenspel van menselijke interactie, rust en werk, evenals licht en schaduw! © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk

 Configuratie opslaan / vergelijken


  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Leon Augustin Lhermitte
De markt van Ploudalmezeau, Bretagne, 1877 Hooien The Sheaf Binders, 1897 Oogst, 1874 Tisserand en zijn dochters in Laren, Holland, 1891 (houtskool op papier) Sundown, Return of the Cattle, 1897 De les van Claude Bernard (1813-78) of, Session at the Vivisection Laboratory, 1889 Hooien, ca.1887 Drie Washervrouwen, ca.1917 Reapers, 19e of vroege 20e eeuw River Crossing (gekleurd krijt & pastel op papier) Het kwartet of de muzikale avond in het huis van Amaury Duval, 1881 (houtskool op papier) Tuilerieën tuinen.
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
Stille nacht, 1891 Korenveld met cipressen The Studio of the Painter, a Real Allegory, 1855 Naakt achterover leunen (Nu Couche de Dos) 1917 De taart Twee vrouwen omarmen Vertumnus, 1591 Hooien Scène uit A Midsummer Nights Dream. Titania en Bottom Regendamp en snelheid, The Great Western Railway Landschap met het kasteel van Massa di Carrara, 1827 De Klaagmuur De dood van Caesar Bal in de Moulin de la Galette, 1876 Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331)
Staaltje van onze best verkochte werken
The Tortilleras The Great Wave off Kanagawa uit de serie '36 Views of Mt. Fuji ', 1831 (handgekleurde houtblokkenprint) De grote golf van Kanagawa Shichiri-strand in Sagami-Provincie Venus in een landschap, 1529 The Dream of the Fishermans Wife Lilith De schommel Stille nacht, 1891 De boom van kraaien Venus met Cupid Stealing Honey Korenveld met cipressen Twee liggende figuren De taart De grote golf van Kanagawa

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Heuernte (AT) Heuernte (DE) Heuernte (CH) Haymaking (GB) Haymaking (US)
Fienagione (IT) Fenaison (FR) Henificación (ES) сенокос (RU)
घास की कटाई (HI) 牧草 (ZH) Ceifa (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos
PCI Compilant   FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex   Kunsthistorisches Museum Wien   Albertina

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               
Heuernte (AT) Heuernte (DE) Heuernte (CH) Haymaking (GB) Haymaking (US) Fienagione (IT) Fenaison (FR) Henificación (ES) сенокос (RU) घास की कटाई (HI) 牧草 (ZH) Ceifa (PT)

(c) 2019 meisterdrucke.nl