De dame van Shalott door John William Waterhouse

De dame van Shalott

(The Lady of Shalott)

John William Waterhouse

Realisme  ·  Onze favorieten  ·  Beroemde meesterwerken
De dame van Shalott door John William Waterhouse
1888   ·  Öl auf Leinwand  ·  13.41 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 14733
   Toevoegen aan favorieten


15.03.2019
Cengiz S.
Kunstdruk op Canvas mat, 65cm x 50cm, uitgerekt op brancard.


30.10.2018
GEORG U.
Uitstekende reproductie, zeer netjes afgedrukt en gesneden.
(Machine vertaling)

Originele tekst: Hervorragende Reproduktion, sehr ordentlich gedruckt und geschnitten.
Kunstdruk op Kleur karton, 45cm x 35cm.


17.05.2017
Werner B.
Kunstdruk op Canvas glossy, 91cm x 70cm, uitgerekt op brancard.
The Lady of Shalott is een ballade van Alfred Tennyson, een dichter uit de Biedermeier-periode. Hij interpreteerde de Nimue van de Arthur-legende, die zijn wortels heeft in de Middeleeuwen.
Het verhaal vertelt het verhaal van een vrouw die als bewaker van de lente alleen in een toren in het water woont. Alles wat ze leert van de wereld die ze in een spiegel ziet; de motieven zijn verweven in een enorm tapijt. Op een dag, als ze een mooie ridder ziet, kijkt ze uit het raam tegen haar doel in en veroorzaakt een vloek. De spiegel valt uiteen en haar verlangen laat haar de toren verlaten. Ze klimt op een boot, waarop ze haar naam schreef. Ze verliest haar vitaliteit en ze zingt een laatste lied.

JW Waterhouse begint dit moment in zijn interpretatie van 1888. Nu gaat het eerste onderzoek van elke toeschouwer eerst naar de letters op de boot. Maar alleen met moeite kunnen de woorden "De Vrouwe van ..." worden herkend. Dit is een bekwame zet van de kunstenaar, omdat de dame bekend staat onder vele namen. Het wordt bijvoorbeeld bedoeld als een dame, minnares, voogd of koningin van het meer, de bron, het water of de bron. Als voornaam worden naast Nimue ook Vivian, Elaine en Niniane genoemd.
Ze zit in haar boot, het grote tapijt met haar, omdat ze niets achterlaat. De trappen naar de toren staan achter haar. De roestige ketting is al opgelost, elk moment laat ze hem uit de hand glijden. Het is de herfst om hen heen geworden, de natuur blaast haar leven uit, zoals de jongedame nu is voorbestemd. Twee van de drie kaarsen voor haar zijn al verdwenen. Maar de vlam van de laatste kaars laat zien dat het wind in de rug heeft. Een paar zwaluwen vliegen laag over het water. Ze lijken ook afscheid te nemen van hun reis naar het zuiden met een laatste groet. De beboste heuvels in de verte zijn nog steeds in volledig groen gebladerte.

Kussens zijn klaar op de boot. De bovenste is voorzien van gouden pompons. In het midden loopt een dubbelzijdige zwarte heraldieke leeuw op een witte achtergrond. Dat is ook achter haar. Haar listige levenswerk lijkt haar liefdevol gesleept te hebben. De waarnemer kan het gedetailleerde borduurwerk goed zien, maar het tapijt hangt in het water. Je zou kunnen denken dat de stroom hem onder de oppervlakte trekt; of is het gewoon bladeren op de vijver?
Voordat haar in de boot een kruisbeeld is, draagt de man een rode doek om zijn lenden, een rozenkrans wordt voorzichtig over zijn middel geplaatst. De kleur van het doek lijkt overeen te komen met het rood van haar lippen. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van John William Waterhouse
Een lied van de lente The Mystic Wood The Lady Clare, 1900 The Soul of the Rose De dame van Shalott John William Waterhouse Dante en Matilda Circe (The Sorceress) 1911 Dame op een balkon, Capri Hylas en de nimfen De mooie dame zonder dank Miranda - The Tempest De Oracle raadplegen Tristan en Isolde met het drankje Slaap en zijn halfbroer dood
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
Kinderspellen, 1560 Na een storm, 1903 Vaas met bloemen, 1695 De dame van Shalott Korenveld met cipressen De Klaagmuur Naakt achterover leunen (Nu Couche de Dos) 1917 De taart Regendamp en snelheid, The Great Western Railway Marie Kroyer ging zitten in de strandstoel in de tuin bij het huis van mevrouw Bendsens The Carpet Merchant De geboorte van Christus Mending the Sail, 1896 Ochtendscène in een baai, 1752 Stille nacht, 1891
Staaltje van onze best verkochte werken
Kruisende lijnen, 1923 Vaas met bloemen Samenstelling van de ruit met twee lijnen, 1931 Een mistige nacht in Londen De Zwerver boven de Zee van Mist Vrouw die een brief leest, ca.1662-63 De oorsprong van de wereld Maria Magdalena met een nachtlampje, ca. 1640-35 Sterrennacht Pioenrozen en Kanarie (Shakuyaku, kanaari), uit een reeks zonder titel die bekend staat als Small Flowers The Sailing Boat, Evening Effect, 1885 The Garden of Earthly Delights Christina Ancient Times, uit 'De Figuris Veneris' van FK Forberg, gegraveerd door de kunstenaar, 1900 De vernietiging van Herculaneum en Pompeii

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Die Dame von Shalott (AT) Die Dame von Shalott (DE) Die Dame von Shalott (CH) The Lady of Shalott (GB) The Lady of Shalott (US)
La signora di Shalott (IT) La Dame de Shalott (FR) La Dama de Shalott (ES) Леди Шалотт (RU)
द लेडी ऑफ शालोट (HI) 沙洛特夫人 (ZH) A senhora de shalott (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos
PCI Compilant   FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex   Kunsthistorisches Museum Wien   Albertina

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               
Die Dame von Shalott (AT) Die Dame von Shalott (DE) Die Dame von Shalott (CH) The Lady of Shalott (GB) The Lady of Shalott (US) La signora di Shalott (IT) La Dame de Shalott (FR) La Dama de Shalott (ES) Леди Шалотт (RU) द लेडी ऑफ शालोट (HI) 沙洛特夫人 (ZH) A senhora de shalott (PT)

(c) 2019 meisterdrucke.nl