De dame van Shalott door John William Waterhouse

De dame van Shalott

(The Lady of Shalott)

John William Waterhouse

Realisme  ·  Onze favorieten  ·  Beroemde meesterwerken
De dame van Shalott door John William Waterhouse
1888   ·  Öl auf Leinwand  ·  13.41 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 14733
   Toevoegen aan favorieten


17.05.2017
Werner B.
Kunstdruk op Canvas glossy, 91cm x 70cm, uitgerekt op brancard.


15.03.2019
Cengiz S.
Kunstdruk op Canvas mat, 65cm x 50cm, uitgerekt op brancard.


30.10.2018
GEORG U.
Uitstekende reproductie, zeer netjes afgedrukt en gesneden.
(Machine vertaling)

Originele tekst: Hervorragende Reproduktion, sehr ordentlich gedruckt und geschnitten.
Kunstdruk op Kleur karton, 45cm x 35cm.
The Lady of Shalott is een ballade van Alfred Tennyson, een dichter uit de Biedermeier-periode. Hij interpreteerde de Nimue van de Arthur-legende, die zijn wortels heeft in de Middeleeuwen.
Het verhaal vertelt het verhaal van een vrouw die als bewaker van de lente alleen in een toren in het water woont. Alles wat ze leert van de wereld die ze in een spiegel ziet; de motieven zijn verweven in een enorm tapijt. Op een dag, als ze een mooie ridder ziet, kijkt ze uit het raam tegen haar doel in en veroorzaakt een vloek. De spiegel valt uiteen en haar verlangen laat haar de toren verlaten. Ze klimt op een boot, waarop ze haar naam schreef. Ze verliest haar vitaliteit en ze zingt een laatste lied.

JW Waterhouse begint dit moment in zijn interpretatie van 1888. Nu gaat het eerste onderzoek van elke toeschouwer eerst naar de letters op de boot. Maar alleen met moeite kunnen de woorden "De Vrouwe van ..." worden herkend. Dit is een bekwame zet van de kunstenaar, omdat de dame bekend staat onder vele namen. Het wordt bijvoorbeeld bedoeld als een dame, minnares, voogd of koningin van het meer, de bron, het water of de bron. Als voornaam worden naast Nimue ook Vivian, Elaine en Niniane genoemd.
Ze zit in haar boot, het grote tapijt met haar, omdat ze niets achterlaat. De trappen naar de toren staan achter haar. De roestige ketting is al opgelost, elk moment laat ze hem uit de hand glijden. Het is de herfst om hen heen geworden, de natuur blaast haar leven uit, zoals de jongedame nu is voorbestemd. Twee van de drie kaarsen voor haar zijn al verdwenen. Maar de vlam van de laatste kaars laat zien dat het wind in de rug heeft. Een paar zwaluwen vliegen laag over het water. Ze lijken ook afscheid te nemen van hun reis naar het zuiden met een laatste groet. De beboste heuvels in de verte zijn nog steeds in volledig groen gebladerte.

Kussens zijn klaar op de boot. De bovenste is voorzien van gouden pompons. In het midden loopt een dubbelzijdige zwarte heraldieke leeuw op een witte achtergrond. Dat is ook achter haar. Haar listige levenswerk lijkt haar liefdevol gesleept te hebben. De waarnemer kan het gedetailleerde borduurwerk goed zien, maar het tapijt hangt in het water. Je zou kunnen denken dat de stroom hem onder de oppervlakte trekt; of is het gewoon bladeren op de vijver?
Voordat haar in de boot een kruisbeeld is, draagt de man een rode doek om zijn lenden, een rozenkrans wordt voorzichtig over zijn middel geplaatst. De kleur van het doek lijkt overeen te komen met het rood van haar lippen. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen
Museumslizenz

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)

Bildschärfe
PERFEKT

Geschätzte Produktionszeit;
2-4 Werktage

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van John William Waterhouse
The Soul of the Rose The Soul of the Rose, 1908 De dame van Shalott Uit een onderzoek in optimistisch, c1899 Tristan en Isolde met het drankje Ariadne Circe biedt de beker aan Ulysses, 1891 De betoverde tuin, ca.1916-17 Dante en Matilda Echo and Narcissus van John William Waterhouse Cleopatra, c.1887 Cleopatra Slaap en zijn halfbroer dood Miranda, 1916 De dame van Shalott Kijkend naar Lancelot, 1894, c1930.
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
Bal in de Moulin de la Galette, 1876 Kubiste naakt De dame van Shalott Monnik aan zee Mending the Sail, 1896 Boomgaard met rozen Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) Na een storm, 1903 Vertumnus, 1591 Korenveld met cipressen De taart Marie Kroyer ging zitten in de strandstoel in de tuin bij het huis van mevrouw Bendsens The Carpet Merchant De oudere zus, reductie Indruk: Sunrise, 1872
Staaltje van onze best verkochte werken
Doodvuren dansen rond het gekalmde schip, scène uit &39;The Rime of the Ancient Mariner&39; door ST Coleridge, door ST Coleridge, uitgegeven door Harper und Brothers, New York, 1876 (houtgravure) Lente, 1912 Sterrennacht geneeskunde The Dream of the Fishermans Wife johannesbroodboom Zelfportret Reeks aquarellen gepubliceerd in Erotopolis Parijs in 1925 onder de titel The Delights of Eros De grote golf van Kanagawa Leger, Abstract Art, 1930 (oil on card) Kruisende lijnen, 1923 Een &39;Shunga&39; (erotische print), van &39;Manpoku Wago-Jin&39;: zittende minnaars, 1821, (kleurhoutblok) De waterlelievijver met de Japanse brug Rainerbub (Portret van Herbert Rainer op ongeveer 6 jaar oud) 1910 De vernietiging van Herculaneum en Pompeii

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Die Dame von Shalott (AT) Die Dame von Shalott (DE) Die Dame von Shalott (CH) The Lady of Shalott (GB) The Lady of Shalott (US) La signora di Shalott (IT) La Dame de Shalott (FR) La Dama de Shalott (ES) Леди Шалотт (RU) द लेडी ऑफ शालोट (HI) 沙洛特夫人 (ZH) A senhora de shalott (PT) シャロットの貴婦人 (JP) سيدة شالوت (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl