De dame van Shalott door John William Waterhouse

De dame van Shalott

(The Lady of Shalott)

John William Waterhouse

Realisme  ·  Onze favorieten  ·  Beroemde meesterwerken
De dame van Shalott door John William Waterhouse
1888   ·  Öl auf Leinwand  ·  13.41 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 14733
   Toevoegen aan favorieten


15.03.2019
Cengiz S.
Kunstdruk op Canvas mat, 65cm x 50cm, uitgerekt op brancard.


30.10.2018
GEORG U.
Uitstekende reproductie, zeer netjes afgedrukt en gesneden.
(Machine vertaling)

Originele tekst: Hervorragende Reproduktion, sehr ordentlich gedruckt und geschnitten.
Kunstdruk op Kleur karton, 45cm x 35cm.


17.05.2017
Werner B.
Kunstdruk op Canvas glossy, 91cm x 70cm, uitgerekt op brancard.
The Lady of Shalott is een ballade van Alfred Tennyson, een dichter uit de Biedermeier-periode. Hij interpreteerde de Nimue van de Arthur-legende, die zijn wortels heeft in de Middeleeuwen.
Het verhaal vertelt het verhaal van een vrouw die als bewaker van de lente alleen in een toren in het water woont. Alles wat ze leert van de wereld die ze in een spiegel ziet; de motieven zijn verweven in een enorm tapijt. Op een dag, als ze een mooie ridder ziet, kijkt ze uit het raam tegen haar doel in en veroorzaakt een vloek. De spiegel valt uiteen en haar verlangen laat haar de toren verlaten. Ze klimt op een boot, waarop ze haar naam schreef. Ze verliest haar vitaliteit en ze zingt een laatste lied.

JW Waterhouse begint dit moment in zijn interpretatie van 1888. Nu gaat het eerste onderzoek van elke toeschouwer eerst naar de letters op de boot. Maar alleen met moeite kunnen de woorden "De Vrouwe van ..." worden herkend. Dit is een bekwame zet van de kunstenaar, omdat de dame bekend staat onder vele namen. Het wordt bijvoorbeeld bedoeld als een dame, minnares, voogd of koningin van het meer, de bron, het water of de bron. Als voornaam worden naast Nimue ook Vivian, Elaine en Niniane genoemd.
Ze zit in haar boot, het grote tapijt met haar, omdat ze niets achterlaat. De trappen naar de toren staan achter haar. De roestige ketting is al opgelost, elk moment laat ze hem uit de hand glijden. Het is de herfst om hen heen geworden, de natuur blaast haar leven uit, zoals de jongedame nu is voorbestemd. Twee van de drie kaarsen voor haar zijn al verdwenen. Maar de vlam van de laatste kaars laat zien dat het wind in de rug heeft. Een paar zwaluwen vliegen laag over het water. Ze lijken ook afscheid te nemen van hun reis naar het zuiden met een laatste groet. De beboste heuvels in de verte zijn nog steeds in volledig groen gebladerte.

Kussens zijn klaar op de boot. De bovenste is voorzien van gouden pompons. In het midden loopt een dubbelzijdige zwarte heraldieke leeuw op een witte achtergrond. Dat is ook achter haar. Haar listige levenswerk lijkt haar liefdevol gesleept te hebben. De waarnemer kan het gedetailleerde borduurwerk goed zien, maar het tapijt hangt in het water. Je zou kunnen denken dat de stroom hem onder de oppervlakte trekt; of is het gewoon bladeren op de vijver?
Voordat haar in de boot een kruisbeeld is, draagt de man een rode doek om zijn lenden, een rozenkrans wordt voorzichtig over zijn middel geplaatst. De kleur van het doek lijkt overeen te komen met het rood van haar lippen. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk

 Configuratie opslaan / vergelijken


  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van John William Waterhouse
The Beautiful Lady Without Thank You, 1893 The Soul of the Rose, 1908 Het boeket, ca.1908 The Lady Clare, 1900 The Soul of the Rose John William Waterhouse Hylas en de nimfen The Awakening of Adonis, 1899 Schets voor een zeemeermin Circe biedt de beker aan Odysseus Amandelbloesems, ca.1916 Mooie zomer De dame van Shalott, 1888 1923. Medea Studie van twee Nimfen voor 'Hylas en de Nimfen' (zwart krijt met wat verhooging op een vervaagd grijs papier)
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) The Starry Night, juni 1889 Korenveld met cipressen The Studio of the Painter, a Real Allegory, 1855 Scène uit A Midsummer Nights Dream. Titania en Bottom Droom van de lente De taart Arnaut en honden Na een storm, 1903 Mending the Sail, 1896 Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) Sterrennacht over de Rhône, 1888 Regendamp en snelheid, The Great Western Railway Regatta op het Canal Grande ter ere van Frederik IV, koning van Denemarken, 1711 De dame van Shalott
Staaltje van onze best verkochte werken
Vrouwelijk naakt The Hay Wain Vrouw met een saldo Bloeiende pruimenboom, Eragny Amandelbloesem Huizen in München, 1908 (olie op karton) The Taking of Christ Bloeiende amandelboom Sterrennacht Willows bij zonsondergang Twee snijden zonnebloemen Home Across the Sands Eiger, monnik en maagd in de ochtendzon The Soul of the Rose, 1908 Blond meisje haar haar kammen, 1894

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Die Dame von Shalott (AT) Die Dame von Shalott (DE) Die Dame von Shalott (CH) The Lady of Shalott (GB) The Lady of Shalott (US)
La signora di Shalott (IT) La Dame de Shalott (FR) La Dama de Shalott (ES) Леди Шалотт (RU)
द लेडी ऑफ शालोट (HI) 沙洛特夫人 (ZH) A senhora de shalott (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos
PCI Compilant   FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex   Kunsthistorisches Museum Wien   Albertina

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               
Die Dame von Shalott (AT) Die Dame von Shalott (DE) Die Dame von Shalott (CH) The Lady of Shalott (GB) The Lady of Shalott (US) La signora di Shalott (IT) La Dame de Shalott (FR) La Dama de Shalott (ES) Леди Шалотт (RU) द लेडी ऑफ शालोट (HI) 沙洛特夫人 (ZH) A senhora de shalott (PT)

(c) 2019 meisterdrucke.nl