Het heilige uur door Ferdinand Hodler

Het heilige uur

(The Sacred Hour )

Ferdinand Hodler

Symboliek  ·  Beroemde meesterwerken
Het heilige uur door Ferdinand Hodler
1902   ·  Öl auf Leinwand  ·  10.08 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 28486
   Toevoegen aan favorieten


01.02.2019
Barbara G.
Kunstdruk op Canvas glossy, 80cm x 66cm, uitgerekt op brancard.


23.11.2018
Thomas F.
Kunstdruk op Canvas glossy, 92cm x 76cm, uitgerekt op brancard.
Ferdinand Hodler was een van de opmerkelijke kunstenaars, niet alleen van de Zwitsers, maar ook van Europese kunst. De schilder heeft belangrijke werken bijgedragen aan de kunststroom van de art nouveau en symboliek. Hier en daar uitte hij herhaaldelijk en volhardend zijn artistiek-esthetische stelregel dat kunst de waarheid moet verbeelden. De kunstenaar bereikt dit, volgens Hodler, door de "orde inherent aan dingen" te openbaren.

Dit alles verenigt Hodlers schilderij uit 1902 "The Holy Hour". Het schilderij op doek met olie heeft zowel symbolistische als art nouveau-elementen. Bovenal is het schilderij de meesterlijke uitdrukking van Hodler's idee van de inherente orde van de wereld en de eenheid tussen mens en natuur. Het schilderij maakt deel uit van een serie die de kunstenaar aan het begin van de 20e eeuw creëerde onder de titel "Holy Hour". De foto's tonen een, twee of zelfs meer vrouwen die op een grasbank zitten en schijnbaar gefascineerd zijn door de schoonheid van de natuur omringd door planten en bloemen.

In "The Holy Hour" zijn er twee vrouwen die Hodler in het midden van de foto plaatsen. Daarbij hecht Hodler minder belang aan natuurlijkheid en realistische illustratie in presentatie en compositie. De vrouwen zitten zij aan zij, alsof ze voor de kunstenaar wilden poseren. Bovendien rangschikt Hodler ze in spiegel-symmetrie. De andere picturale elementen zijn ook verwijderd van de realiteit. De achtergrond en de zetel van de vrouwen hebben hooguit een hint, terwijl de rode bloemen rond de figuren een kader vormen in het kader. Het contrast tussen de felblauwe jurken van de dames en de kamerelementen afgebeeld in warme geel en rood is ook charmant.

Met deze en de andere afbeeldingen uit de beroemde "Holy Hour" -serie, neemt Hodler een traditioneel onderwerp op, namelijk de heilige Madonna in de natuur, zoals vereeuwigd door de renaissancekunstenaar Raphael in Madonna in the Green. Er is echter niets religieus aan het onderwerp in Hodler. De Zwitser begrijpt het spirituele in filosofisch-metafysische zin. Zijn foto is de weergave van de 'onvergankelijke natuur' en zijn eenheid met de mens. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Ferdinand Hodler
Het lied van een afstand Stier van Freiburg Thunersee met Stockhornkette The Grammont Het heilige uur Het beukenbos Het Silvaplana-meer in de herfst Valentijn Godé-Darel met verward haar Hoogtepunt in de ochtend Valentijn Godé-Darel in het ziekenhuisbed De Dents du Midi vanuit Chesières Linkse krijgers Eiger, Mönch en Jungfrau boven de mistige zee Het meer van Genève met de Mont-Blanc in de ochtendrood Nacht, 1890
Andere motieven uit de categorie Beroemde meesterwerken
De Zwerver boven de Zee van Mist Jongens zwemmen in Skagen. Zomeravond Het heilige uur Het beukenbos Het schoolexamen Geest van een genie Sixtijnse kapel Plafond: schepping van Adam, detail van de uitgestrekte armen, 1510 fresco-postrestauratie Zelfportret met handschoenen De schommel Amandelbloesem Jonge haas Zelfportret als de apostel Paulus, 1661 Een haas in het bos Jonge haas Arrangement in grijs en zwart nummer 1 (Portret van de moeder van de artiesten)
Staaltje van onze best verkochte werken
Landschap met huis, hond en vee Otto Muller (1874-1930) Schaken, 1913 Landschap met Nimf en Satyr-dansen Kubistische lelies Vrouwelijk portret, 1928-32 Gitaar en klarinet, 1920 Vrouw met paraplu Kruisende lijnen, 1923 Moonlight, 1895 Artist's Halt in the Desert van Moonlight, ca.1845 (zie ook 351542 en 351343) Moonlit Street Scene, 1882 Symfonie van de maan, 1899, van Plinio Nomellini (1866-1943), polyptych, olie op doek. Italië, 19e eeuw. Detail. Tuintafereel met de sfinx in maanlicht, Act II scène 3, decorontwerp voor 'The Magic Flute' door Wolfgang Amadeus Mozart (1756-91) voor het operahuis van Berlijn, 1816, Stier van Freiburg zelfmoord

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Die heilige Stunde (AT) Die heilige Stunde (DE) Die heilige Stunde (CH) The Sacred Hour  (GB) The Sacred Hour  (US)
L L La hora sagrada (ES) Священный час (RU)
पवित्र घंटा (HI) 神圣时刻 (ZH) A hora sagrada (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos
PCI Compilant   FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex   Kunsthistorisches Museum Wien   Albertina

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               
Die heilige Stunde (AT) Die heilige Stunde (DE) Die heilige Stunde (CH) The Sacred Hour  (GB) The Sacred Hour  (US) L L La hora sagrada (ES) Священный час (RU) पवित्र घंटा (HI) 神圣时刻 (ZH) A hora sagrada (PT)

(c) 2019 meisterdrucke.nl