Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) door Egon Schiele

Herfstboom in geroerde lucht (winterboom)

(Autumn tree in stirred Air (Winter Tree))

Egon Schiele

Expressionisme  ·  Onze favorieten  ·  Beroemde meesterwerken
Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) door Egon Schiele
1912   ·  Öl auf Leinwand  ·  Afbeelding ID: 24372
   Toevoegen aan favorieten


19.05.2018
Britta H.
Kunstdruk op Canvas glossy, 100cm x 99cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Giada'.
De bewegende lucht van de winterboom is slechts gedeeltelijk herkenbaar op de foto van Egon Schiele (1890-1918). Het schilderij uit 1912 vertoont ook niet noodzakelijk een boom; Als de afbeeldingstitel niet beschikbaar zou zijn, zou de kijker de weergegeven inhoud van de afbeelding nauwelijks duidelijk kunnen identificeren.

Hoewel de foto in de ware zin geen diepte-effect heeft, is er een voorgrond, midden en achtergrond. De voorgrond is een onregelmatig gevormde lichtbruine streep, gevolgd door een smal bergsilhouet in donkerbruine tot zwarte kleuren; het grootste deel van de afbeelding bestaat uit de achtergrond in een grijstint die afwisselt tussen vrij lichte en vrij donkere delen.
Van de bruine aardachtige streep, duidelijk links van het midden van het bijna vierkante beeld, groeit de stam van de boom in kwestie net onder het midden van het beeld. De stam wordt gekroond, die aanvankelijk naar rechts is gegroeid, vervolgens recht omhoog streeft en ten slotte om duidelijk naar rechts te leunen, vanaf een aangegeven boomtop, die de kunstenaar bijna heeft afgebeeld als een gebogen zweep.

Alleen kijkend naar dit deel van de afbeelding lost het bijna volledig op uit elke vorm van objectiviteit. Alleen de smalle aardekleurige band aan de onderkant van de foto en het volgende ook smalle bergsilhouet maken het idee dat hier een boom wordt weergegeven, overtuigend.
Het schilderij is absoluut harmonieus en harmonieus in zijn ontwerp. Het afzien van bijna elke aanspraak op een realistische weergave leidt tot een dynamische weergave van deze herfstboom in bewegende lucht. Bijzonder indrukwekkend zijn de delicate lijnen die bedoeld zijn om kleine takken weer te geven, maar er tegelijkertijd uitzien als een aantrekkelijk patroon. Hier is Schiele slechts een kleine stap verwijderd van pure abstractie. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen
Museumslizenz

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)

Produktionszeit: 2-4 Werktage
Bildschärfe: PERFEKT

  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Egon Schiele
Edith Schiele sterft Man met lendendoek Vrouw Naakt Liggend op haar maag Zwartharige meisjesact Liggende vrouw Zonnebloem Twee vrouwen omarmen Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) Liggend vrouwelijk naakt met gespreide benen, 1914 Jong meisje liggend, half naakt, 1912 Liggende vrouwelijke act met gespreide benen Naakt, 1910 Levitatie (The Blind II) Vrouwelijke rugslag Zittende meisjesact
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
Naakt achterover leunen (Nu Couche de Dos) 1917 Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) The Duel After the Masquerade Hooien De taart De dame van Shalott Monnik aan zee Mending the Sail, 1896 Thirlmere (olie) Arnaut en honden The Studio of the Painter, a Real Allegory, 1855 The Tidal Mill at Emsworth Twee vrouwen omarmen De geboorte van Christus Psyche, c.1910
Staaltje van onze best verkochte werken
Vrouwelijk portret, 1928-32 The Gell of Death Pioenrozen en Kanarie (Shakuyaku, kanaari), uit een reeks zonder titel die bekend staat als Small Flowers Onder de Sierra Nevada, Californië Kerk in Cassone Naakt achterover leunen (Nu Couche de Dos) 1917 La Petite Ophelie, 1875 Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) Oriental Nude De slagvelden van Verdun De slag om Wenen op 12 september 1683 Uitzicht op Keulen met de onvoltooide kathedraal Een van de familie Geel Rood Blauw Artisjok van Hortus Eystettensis door Basil Besler (1561-1629) pub. 1613 (handgekleurde gravure)

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (AT) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (DE) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (CH) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (GB) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (US) Albero autunnale in aria agitata (albero d&39;inverno) (IT) Arbre d&39;automne dans l&39;air agité (arbre d&39;hiver) (FR) Árbol de otoño en aire agitado (árbol de invierno) (ES) Осеннее дерево в перемешанном воздухе (Winter Tree) (RU) सरगर्मी हवा में शरद ऋतु पेड़ (शीतकालीन ट्री) (HI) 秋天树在搅拌空气(冬天树) (ZH) Árvore de outono em ar agitado (árvore de inverno) (PT) 攪拌空気の秋の木(冬の木) (JP) شجرة الخريف في الهواء المقلب (شجرة الشتاء) (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl