Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) door Egon Schiele

Herfstboom in geroerde lucht (winterboom)

(Autumn tree in stirred Air (Winter Tree))

Egon Schiele

Expressionisme  ·  Onze favorieten  ·  Beroemde meesterwerken
Herfstboom in geroerde lucht (winterboom) door Egon Schiele
1912   ·  Öl auf Leinwand  ·  23.84 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 24372
   Toevoegen aan favorieten


19.05.2018
Britta H.
Kunstdruk op Canvas glossy, 100cm x 99cm, uitgerekt op brancard. Met fotolijst 'Giada'.
De bewegende lucht van de winterboom is slechts gedeeltelijk herkenbaar op de foto van Egon Schiele (1890-1918). Het schilderij uit 1912 vertoont ook niet noodzakelijk een boom; Als de afbeeldingstitel niet beschikbaar zou zijn, zou de kijker de weergegeven inhoud van de afbeelding nauwelijks duidelijk kunnen identificeren.

Hoewel de foto in de ware zin geen diepte-effect heeft, is er een voorgrond, midden en achtergrond. De voorgrond is een onregelmatig gevormde lichtbruine streep, gevolgd door een smal bergsilhouet in donkerbruine tot zwarte kleuren; het grootste deel van de afbeelding bestaat uit de achtergrond in een grijstint die afwisselt tussen vrij lichte en vrij donkere delen.
Van de bruine aardachtige streep, duidelijk links van het midden van het bijna vierkante beeld, groeit de stam van de boom in kwestie net onder het midden van het beeld. De stam wordt gekroond, die aanvankelijk naar rechts is gegroeid, vervolgens recht omhoog streeft en ten slotte om duidelijk naar rechts te leunen, vanaf een aangegeven boomtop, die de kunstenaar bijna heeft afgebeeld als een gebogen zweep.

Alleen kijkend naar dit deel van de afbeelding lost het bijna volledig op uit elke vorm van objectiviteit. Alleen de smalle aardekleurige band aan de onderkant van de foto en het volgende ook smalle bergsilhouet maken het idee dat hier een boom wordt weergegeven, overtuigend.
Het schilderij is absoluut harmonieus en harmonieus in zijn ontwerp. Het afzien van bijna elke aanspraak op een realistische weergave leidt tot een dynamische weergave van deze herfstboom in bewegende lucht. Bijzonder indrukwekkend zijn de delicate lijnen die bedoeld zijn om kleine takken weer te geven, maar er tegelijkertijd uitzien als een aantrekkelijk patroon. Hier is Schiele slechts een kleine stap verwijderd van pure abstractie. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk

 Configuratie opslaan / vergelijken


  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Egon Schiele
Zittende vrouw met verhoogde knie Liggende vrouw Liegen vrouw act Staand vrouwelijk naakt, 1912 Affiche voor de 49e tentoonstelling van de Secession Wenen, 1918 Affiche voor de 49e tentoonstelling van de Weense afscheiding, 1918 Dood en het meisje Man en vrouw, knuffel De moeder van de kunstenaar Edith Schiele sterft Portretstudie door Friederike Maria Beer Krumau op de Molde, 1912 Kardinaal en non of de liefkozing Zonnebloem, 1909-1910. Naakt jongen permanent
Andere motieven uit de categorie Onze favorieten
De taart Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) The Carpet Merchant Mending the Sail, 1896 Korenveld met cipressen Bal in de Moulin de la Galette, 1876 Vertumnus, 1591 Trein in de sneeuw of de locomotief, 1875 Indruk: Sunrise, 1872 irissen Kinderspellen, 1560 De nachtwacht The Fall of the Rebel Angels, 1562 The Starry Night, juni 1889 Regendamp en snelheid, The Great Western Railway
Staaltje van onze best verkochte werken
Kruisende lijnen, 1923 Zittende vrouw met verhoogde knie De taart Val-Saint-Nicolas, in de buurt van Dieppe (ochtend) The Garden of Earthly Delights Waterlelies, 1916-19 (zie ook detail 382331) The Norns, 1906 De eenzame boom De lunch: de tuin van Monet in Argenteuil, ca.1873 Liggende vrouw Sterrennacht De oorsprong van de wereld Biddende handen The Ancient of Days The Soul of the Rose, 1908

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (AT) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (DE) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (CH) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (GB) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (US)
Albero autunnale in aria agitata (albero d'inverno) (IT) Arbre d'automne dans l'air agité (arbre d'hiver) (FR) Árbol de otoño en aire agitado (árbol de invierno) (ES) Осеннее дерево в перемешанном воздухе (Winter Tree) (RU)
सरगर्मी हवा में शरद ऋतु पेड़ (शीतकालीन ट्री) (HI) Árvore de outono em ar agitado (árvore de inverno) (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Josef      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (AT) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (DE) Herbstbaum in bewegter Luft (Winterbaum) (CH) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (GB) Autumn tree in stirred Air (Winter Tree) (US) Albero autunnale in aria agitata (albero d'inverno) (IT) Arbre d'automne dans l'air agité (arbre d'hiver) (FR) Árbol de otoño en aire agitado (árbol de invierno) (ES) Осеннее дерево в перемешанном воздухе (Winter Tree) (RU) सरगर्मी हवा में शरद ऋतु पेड़ (शीतकालीन ट्री) (HI) Árvore de outono em ar agitado (árvore de inverno) (PT)


(c) 2020 meisterdrucke.nl