Maan stijgt boven de zee door Caspar David Friedrich

Maan stijgt boven de zee

(Moon rising Over the Sea)

Caspar David Friedrich

Romance  ·  Zonsopgang zonsondergang  ·  landschappen
Maan stijgt boven de zee door Caspar David Friedrich
1821   ·  Öl auf Leinwand  ·  27.94 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 80600   ·  State Hermitage Museum, St. Petersburg, Russia / bridgemanimages.com
   Toevoegen aan favorieten
0 Beoordelingen
Zoals bij veel van de foto's van Caspar David Friedrich, keren de figuren van het schilderij, zittend of staand, de toeschouwer de rug toe en trekken hem op mysterieuze wijze in de richting van het oog, hier in de richting van de opkomende maan. De natuur wordt het object van contemplatie, zelfs van aanbidding.

Twee mannen zijn over de rotsen en stenen van de kust gegaan tot ver in de zee. Haar houding verraadt eerder gespannen verwachting dan contemplatie. Ze wekken de indruk dat ze in de schemering van de avond op een van de schepen wachten die op zee varen. Verderop op een klif aan de kust zitten sierlijk twee vrouwen in gekleurde jurken die naar de mannen en de rijzende maan staren, die, half verborgen door wolken, het tafereel op mysterieuze wijze verlichten.

Twee lichtjes verschoven driehoeken bepalen de geometrische compositie van het schilderij. De onderste, aardse driehoek loopt van de ankers links op de voorgrond en van de vrouwen rechts naar de staande mannen. Daarboven vormen de wolken een zacht gebogen driehoek met de maan bovenaan.

In plaats van vegetatie op de voorgrond twee ankers. Ze symboliseren de band met het land en de kust, die veiligheid en stabiliteit geeft. Het apparaat op een kier geeft de drukte van de mannen aan. Op de achtergrond, bijna spookachtig, zijn de witachtige zeilschepen de middelste grond tussen de aarde en de hemel, die de gedachten die van de vaste kust in een droomachtige wereld glijden, richten op het wispelturige maar gunstige maanlicht.

De indrukwekkende foto hangt vandaag in de Hermitage in Sint-Petersburg. Caspar David Friedrich, die de sfeer van de Oostzee op een unieke, melancholische, sensuele en gepassioneerde manier presenteerde, werd ook in Rusland gevraagd en gewaardeerd. © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk Configuratie opslaan / vergelijken

Gemälde
Veredelung
Keilrahmen

€ 00.00
(inkl. 20% MwSt)  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Caspar David Friedrich
Steenachtig strand met anker en halve maan Winter - Nacht - Ouderdom en Dood uit de tijd en de leeftijden van de mensencyclus, 1803 De Zwerver boven de Zee van Mist Twee mannen die de maan overdenken De dromer Uttewalder reden The Musician&39;s Dream (krijt op papier) De eenzame boom Bos in de late herfst Monnik aan zee Moonrise bij de zee Ice Floe, 1840 Maan stijgt boven de zee De ruïnes van het Eldena-klooster Zwerver boven de Zee van Mist, c. 1817.
Andere motieven uit de categorie Zonsopgang zonsondergang
A Winters Eve wc Ijsvissen Clearing Up - Kust van Sicilië, 1847 Maan stijgt boven de zee Gezicht op de Butte Montmartre, ca. 1830 Venetië, avond Zonsondergang, stad van Walpe, Arizona, 1880 Zonsondergang Vrouw bij dageraad Klassiek landschap met figuren en dieren, zonsondergang, 1754 Zonsondergang (broers) Drovers en hun vee bij zonsopgang Zonsondergang, meerscène Zonsondergang, ca.1920 Ruïnes van Paestum, 1858
Staaltje van onze best verkochte werken
Staand naakt met hoed De strijdwagenrace De grote golf van Kanagawa De boot ophalen, het strand van Valencia Paradise Lost: Fall of the rebel angels, Verzending Plymouth Sound Grote salon met orgel Liggende vrouwelijke act met gespreide benen Tosca, poster reclame voor een voorstelling, 1899 Een tijger die worstelt met een slang De kus Heropening van de Chat Noir Cabaret, 1896 St. Johannes de Evangelist Affiche voor een rondleiding door het Chat Noir Cabaret, 1896 De oorsprong van de wereld

Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 25 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Mondaufgang über dem Meer (AT) Mondaufgang über dem Meer (DE) Mondaufgang über dem Meer (CH) Moon rising Over the Sea (GB) Moon rising Over the Sea (US) Luna che sorge sul mare (IT) Lune se levant sur la mer (FR) Luna saliendo sobre el mar (ES) Восход луны над морем (RU) चंद्रमा समुद्र के ऊपर उठ रहा है (HI) 月亮升起在海上 (ZH) Lua nascendo sobre o mar (PT) 海の上に昇る月 (JP) ارتفاع القمر فوق البحر (AE)


(c) 2020 meisterdrucke.nl