Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Suprematism

Suprematism

3 Gevonden artiesten
Suprematisme is een avant-garde Russische kunststroming wiens naam in 1913 werd bedacht door Kasimir Malevich. De term is gebaseerd op het begrip dat abstracte kunst een superieur artistiek gevoel weerspiegelt. De niet-representatieve kunst is gebaseerd op een paar elementaire geometrische elementen die worden weergegeven en gecombineerd in een beperkt spectrum van heldere kleuren. Sommige werken volgen het concept van de niet-euclidische geometrie en visualiseren vormen in beweging of in de tijd. Noch de mens, noch het object staat in het middelpunt van de belangstelling. De kunstenaar is de schepper en bemiddelaar van de enige ware realiteit, de ongeconditioneerde niet-objectiviteit.

Voor het eerst werden werken van deze kunstrichting tentoongesteld in 1915 in Sint-Petersburg. De belangrijkste werken werden de komende drie jaar gemaakt; deze stijl werd echter gebruikt tot het begin van de jaren 1930. In de kerntijd ontmoette ook de Supremus-groep, waartoe naast Malevich ook kunstenaars als Exter, Kliun, Suetin, Genke Meller en Senkin behoorden. Naast schilderen omvatte Suprematisme ook theater, muziek, architectuur, decoratieve kunst en literatuur. Tot op de dag van vandaag worden kunstenaars beïnvloed door deze stijl en een belangrijke hedendaagse vertegenwoordiger was de architect Zaha Hadid.

De richting van de kunst ontstond in het spanningsveld van de Blue Rider, kubistisch-futuristische stromingen en traditionele Russische volkskunst. Verbonden met de Bauhaus-beweging, definieerde Malewitsch zijn programma in hun publicatie. Suprematisme onderscheidt zich duidelijk van het constructivisme door zichzelf (ideologische) instrumentalisering te ontzeggen, het wil de staat of de kerk niet dienen, noch het verhaal illustreren, maar kan volledig van het object losgemaakt volledig op zichzelf bestaan. Hoewel deze oppositie onoverkomelijk lijkt, hebben kunstenaars zoals El Lissitzky en Rodshenko tijdens hun carrière de stap gezet van suprematisme naar constructivisme. Zoals alle moderne kunst, werd suprematisme onderdrukt in het stalinisme en belemmerd in de ontwikkeling ervan door de doctrine van 'socialistisch realisme'.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl