Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Romance

Romance

119 Gevonden artiesten
Het tijdperk van de romantiek begon aan het einde van de 18e eeuw en doorkruiste alle artistieke gebieden van die tijd. De naam is afgeleid van de Latijnse naam "lingua romana", wat staat voor "Romaanse taal". Dit verwijst naar teksten die niet zoals gewoonlijk in het Latijn zijn geschreven, maar in talen zoals Frans, Spaans of Italiaans. Dientengevolge refereerde het concept van de Romantiek oorspronkelijk aan de literatuur, maar verspreidde zich al snel ook naar de schilderkunst. Een van de belangrijkste motieven van het tijdperk was het onderbewustzijn, dat de kunstenaars van die tijd probeerden over te brengen naar hun werken. Bovendien, in de romantiek, herinnerde men zich de idealen van de Middeleeuwen evenals motieven zoals liefde, maar ook het griezelige.

Een van de belangrijkste schilders van de romantiek was Caspar David Friedrich, die de landschappen en religieuze beelden die in zijn tijd zo wijdverspreid waren, koppelde aan thema's als de dood, eenzaamheid en het hiernamaals. Een van zijn belangrijkste schilderijen was "Der Wanderer über dem Nebelmeer" uit 1818. De schilder Philipp Otto Runge was tegelijkertijd met Friedrich actief en het werk van de twee kunstenaars beïnvloedde later het schilderij natuurfilosoof Carl Gustav Carus.

De romantiek in de schilderkunst aan het einde van de 19e eeuw kwam ten einde.

Pagina 1 / 2
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl