Wir sind weiterhin für Sie da und bearbeiten Ihre Bestellungen. - We are still there for you and your orders are being processed.

Kunst uit de oudheid

Kunst uit de oudheid

61 Gevonden artiesten
De kunst van de oudheid vertrekt vanuit een cultuurhistorisch oogpunt na de periode van de prehistorische kunst. Hoewel het onmogelijk is om een precieze datum vast te stellen, vormt de Griekse kunst vanaf 2000 voor Christus het belangrijkste voetstuk voor de kunst van het westen.

Antieke vondsten van kunstwerken uit China dateren van 6000 jaar voor Christus. Chr. Back. Muurschilderingen, waarvan slechts weinig bewaard is gebleven, waren wijdverspreid in Klein-Azië. Vroege kunstwerken uit Mesopotamië werden geregistreerd tussen 4000 en 2000 voor Christus. . Gedateerd AD. In het oude Egypte was de Egyptische mythologie de bron van inspiratie voor artistieke creatie. In de beeldende kunst van de oudheid speelden met name sculpturen een bovengeschikte rol. In de sculpturen kwamen godaanbidding en de mythen van de natuur tot hun recht.

Tempelbouw en het schilderen van kolommen, evenals de vaasschildering op de Griekse cultuur (ongeveer 800 voor Christus tot 800 na Christus) afgeleid. Griekse cultuur en kunst was wijdverspreid. Het varieerde van Griekenland via Frankrijk, Italië en Noord-Afrika tot Klein-Azië. Latere culturen volgden de stijl van de Griekse kunst. Ze hebben hun kunstwerken technisch aangepast aan de Griekse modellen en hebben deze stijl vaak gemodelleerd. Als je kijkt naar de werken van de renaissanceschilders Sandro Botticelli ("Geboorte van Venus") of Leonardo da Vinci ("Mona Lisa"), dan herkent men de Griekse rolmodellen.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Joseph      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl