Klassieke moderniteit

Klassieke moderniteit

7 Gevonden artiesten
Klassiek modernisme is niet echt een homogene stijl, maar eerder een mengeling van verschillende artistieke stijlen in de moderne kunst. Vanaf het einde van de 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw probeerden de kunstenaars zich tegen het bestaande te verzetten met een soort stilistisch pluralisme.

Klassiek modernisme daagde het eerdere begrip van kunst uit. De Bauhaus-stijl is in opkomst in Duitsland, het constructivisme in Rusland en het kubisme in Frankrijk. De expressieve schilderstijl is ook geclassificeerd in dit tijdperk. De zoektocht naar de waarheid komt tot uiting in de gedemonteerde motieven van de schilder George Braques ("man met een gitaar"), het kleurrijke schilderij van Franz Marc ("De gele koe") of in het toen typische schilderij van Pablo Picasso ("Dora Maa "-onderdelen).

Vanaf de 20ste eeuw ontwikkelde de schilderkunst van het klassieke modernisme zich steeds meer van het objectieve tot het abstracte. De kunstenaars beschouwden hun werken subjectief en kwamen op verschillende manieren tot hetzelfde doel. De wens om de spiritueel geïnspireerde kunstenaars zoals Wassily Kandinsky ("Yellow-Red-Blue") of Marc Chagall ("The Lust Garden") te verkennen en af te beelden voor expressieve werken. In het Derde Rijk werd moderne kunst verboden als "ontaard". De kunstenaars konden pas na het einde van de Tweede Wereldoorlog verder werken. Het ontplooide een baanbrekende artistieke avant-garde, waar hedendaagse kunst nog steeds op gericht is.

Pagina 1 / 1
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States
Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия
Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kunsthistorisches Museum Wien      Kaiser Franz Josef      Albertina

Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               

Meisterdrucke Österreich Meisterdrucke Deutschland Meisterdrucke Schweiz Meisterdrucke Great Britain Meisterdrucke United States Meisterdrucke Italia Meisterdrucke France Meisterdrucke España Meisterdrucke Россия Meisterdrucke भारत Meisterdrucke Português


(c) 2020 meisterdrucke.nl