Klassicisme

Klassicisme

101 Gevonden artiesten
Het classicisme ontwikkelde zich als een kunsttrend in het midden van de 18e eeuw. Inhoudelijk is de stijl van deze stijl gebaseerd op motieven uit de oudheid en de Renaissance. Het doel van de kunstenaars was om werken te produceren die de schoonheid van de natuur weerspiegelden door een eenvoudige en harmonieuze formele esthetiek.

Hier probeerde men zich te onderscheiden van de vorige stroom van de rococo, die vooral op een sensuele uitstraling was gericht. Evenzo stond het classicisme in contrast met de romantiek, die ontstond aan het begin van de 19e eeuw. De romantici verwierpen de tamelijk objectieve representatie van het classicisme. Vanaf het midden van de 19e eeuw ontwikkelde het realisme zich bovendien als een tegenstrijdige richting, waarvan de schilders op hun beurt een gedetailleerde weergave van de werkelijkheid gaven en dit bovendien in verband bracht met sociaal-kritische uitspraken.

Een van de belangrijkste schilders van het classicisme is de Fransman Jacques-Louis David, die leefde tussen 1748 en 1825. Een van zijn bekendste werken is het beeld "De eed van de Horatianen" uit 1874. Het beeld met een antiek motief is gemaakt in opdracht van het Franse koningshuis en bevindt zich nu in het Louvre van Parijs. Een andere belangrijke vertegenwoordiger van de schilderkunst in het classicisme was Jakob Philipp Hackert. De Duitse schilder leefde van 1737 tot 1807 en creëerde voornamelijk klassieke landschapsschilderijen, zoals het werk "Landschap met tempelruïnes op Sicilië", dat nu te bewonderen is in de Hermitage in Sint-Petersburg.

Pagina 1 / 3
Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com


PCI Compilant   Datenschutzkodex FSC Zertifizierte Keilrahmen
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States    Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия    Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português                    

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com

Partner Logos

               
Meisterdrucke Österreich    Meisterdrucke Deutschland    Meisterdrucke Schweiz    Meisterdrucke Great Britain    Meisterdrucke United States   
Meisterdrucke Italia    Meisterdrucke France    Meisterdrucke España    Meisterdrucke Россия   
Meisterdrucke भारत    Meisterdrucke 中國    Meisterdrucke Português    

(c) 2019 meisterdrucke.nl