Kinderspellen door Pieter Brueghel the Elder

Kinderspellen

(Childrens Games )

Pieter Brueghel the Elder

Niet geclassificeerde kunstenaars  ·  Beroemde meesterwerken  ·  Elke dag scènes en werk  ·  Onze favorieten
Kinderspellen door Pieter Brueghel the Elder
1560   ·    ·  31.32 Megapixel  ·  Afbeelding ID: 347735
   Toevoegen aan favorieten


18.06.2019
Monika R.
Kunstdruk op Canvas glossy, 66cm x 48cm, uitgerekt op brancard.


27.12.2017
Michael E.
Kunstdruk op Fotopapier mat/satijn, 81cm x 59cm.
Rond 1560 creëerde Pieter Bruegel de Oude de foto die later "Children's Games" werd genoemd. Vanuit het perspectief van een vogel op een dak of van een mens die vanuit een hoger gebouw uit het raam kijkt, kijkt de kijker naar wat er in de buurt gebeurt. Hier worden niet alleen, deels vergeten, games herkend, ook werden gewoonten en tradities figuurlijk vastgelegd. Het feit dat de kinderen volwassen kleding dragen lijkt opzettelijk.

Kinderen zwemmen in de beek achter het dorp. Men gebruikt een varkensblaas als hulp bij het drijfvermogen. Een jongen probeert een boom te beklimmen. Op de omheinde weide oefenen sommige kinderen hoofdstand en salto en waar anders paarden worden aangelijnd, doen een paar jongens gymnastiek op de horizontale balk. Zelfs een vroege vorm van freerunning is te bewonderen, als een jongen probeert de muur op te rennen. Ook springen, banden slaan en stelten lopen zijn hier vertegenwoordigd. Een meisje balanceert een bezem op haar vinger en een jongen oefent jongleren met zijn pet. Sommige jongens slaan hun tollen op het vlakke gedeelte achter het huis. Spellen zoals pottenbakken, jeu de boules, marmer en blinde koe verrukken kinderen. Zelfs hoeden en Kibbel-Kabbel zijn nog steeds vertegenwoordigd, bijna vergeten variëteiten.

Natuurlijk mogen ridder- en vechtspellen niet ontbreken. Terwijl sommigen proberen elkaar van de bank te duwen, te worstelen en huiveringwekkend te zijn, kan zelfs een lansgevecht worden gezien. Ook een soort gevechtstraining is de vliegschar, die een jongen aan de rechterkant van de foto devotioneel uitoefent. Een andere probeert de vogel neer te schieten. Hier herkennen we tenminste een motto.

Veel van de spellen zijn oefeningen voor het latere leven. Zandkastelen, bouwstenen en het hobbypaard zijn onvergetelijke klassiekers. Ook "vader, moeder, kind" en het goed gevulde poppenhuis zijn bekend. Een ijverige "winkelier" maalt een baksteen, die ze zorgvuldig weegt en een zak vult. Waarschijnlijk heeft hij hem van de 'metselaars' gekregen die een constructie begonnen, maar nu liever een kattengevecht riskeren. Op het plein zie je een doopstoet en een bruiloft met rozenblaadjes en een gekroonde bruid. Twee kinderen maken muziek: een meisje voor de jongen met het stokpaard en een achter het rode hek met de rammelaar in zijn hand.
De meisjes in de weide voor de stroom draaien zich in een cirkel om als derwisjen en hurken vervolgens naar beneden. Dit gaat over wie de steen in een perfecte cirkel kan brengen.

Linksonder spelen twee meisjes met de enkelbeenderen van geiten of schapen. Het zou een soort dobbelspel kunnen zijn, genaamd Astragal. Maar deze botten werden ook gebruikt voor profetieën. Verderop hebben sommige kinderen zulke botten opgebouwd voor een spel; een soort van doelwitwerpen dat mogelijk kan worden begrepen als een voorloper van bowlen. Jongens hebben een laboratorium opgezet voor de poort. De typische puntige hoeden van de magiërs hebben ze gemaakt van biezen. Hier bestudeer je de natuur. Of het midden nu zeepbellen gebruikt, of een kikker opblaast, wordt overgelaten aan de verbeeldingskracht van de toeschouwer. Een klein meisje spreekt de "magiërs" aan vanwege haar gyroscoop. In de kamer in het huis schommelt een meisje, geduwd door een jongen. Vanuit het raam kijkt iemand naar beneden door het masker van een volwassene op het plein.

Omgaan met de uitwerpselen was veel vrijer in de tijd van de kunstenaar, zoals het plasmeisje op de muur linksboven bewijst. Linksonder probeert een kind een hoop in een mooie vorm te brengen.

Je zult vast nog meer motieven vinden op deze foto! © Meisterdrucke
Mockup 1 Mockup 2 Mockup 3 Mockup 5 Mockup 6 Mockup 7


Configureer kunstafdruk  Meesterlijke Kunstafdrukken
  Oostenrijkse productie
  Wereldwijde verzending
Andere kunstafdrukken van Pieter Brueghel the Elder
De preek van Johannes de Doper, detail Kinderspellen De ekster aan de galg Een trapkraan De gelijkenis van blinden De telling voor Bethlehem Maandelijkse cyclus, scène: The Hunters in the Snow winter Kinderspellen Bloedbad van de onschuldigen De boerendans De toren van Babel (detail) Huwelijk van het land, detail Lente, 1565 The Fight Between Carnival and Lent De boer en de nestrover
Andere motieven uit de categorie Beroemde meesterwerken
Vlaamse spreekwoorden Geboorte van Venus Jonge haas Tree of Life (Stoclet Fries) De Vlaamse gezegden De brug van Europa De Zwerver boven de Zee van Mist Stilleven met citroenen, sinaasappelen en een roos De schommel Kinderspellen Geest van een genie De Grande Odalisque Het schoolexamen Geel, rood, blauw De naakte Maja
Staaltje van onze best verkochte werken
Carnavalsavond De droom Odalisque Matamoe of, Landschap met pauwen, 1892 De kus De oorsprong van de wereld De legende van Cupido en Psyche Geel Rood Blauw Blond meisje haar haar kammen, 1894 Kruisende lijnen, 1923 Megalith Grave in Winter De boom van kraaien De terugkeer van de kudde naar de schaapskooi The Great Wave off Kanagawa uit de serie '36 Views of Mt. Fuji ', 1831 (handgekleurde houtblokkenprint) De Boeddha

Meisterdrucke Logo long

   Hausergasse 21
       9500 Villach, Austria
   +43 4242 25574
   office@meisterdrucke.com
Sociale media en talen
                   

Kinderspiele (AT) Kinderspiele (DE) Kinderspiele (CH) Childrens Games  (GB) Childrens Games  (US)
Giochi per bambini (IT) Jeux pour enfants (FR) Juegos para niños (ES) Детские игры (RU)
लड़कों का खेल (HI) 儿童游戏 (ZH) Jogos Infantis (PT)

Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos
PCI Compilant   FSC Zertifizierte Keilrahmen Datenschutzkodex   Kunsthistorisches Museum Wien   Albertina

(c) 2019 meisterdrucke.nl


Meisterdrucke Logo long
Hausergasse 21 · 9500 Villach, Austria
+43 4242 25574 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos

               
Kinderspiele (AT) Kinderspiele (DE) Kinderspiele (CH) Childrens Games  (GB) Childrens Games  (US) Giochi per bambini (IT) Jeux pour enfants (FR) Juegos para niños (ES) Детские игры (RU) लड़कों का खेल (HI) 儿童游戏 (ZH) Jogos Infantis (PT)

(c) 2019 meisterdrucke.nl